17 Μαρ 2011

Το παν είναι η αντικειμενικότης...


Έψαχνα εχθές στα κανάλια και στα μεσονύκτια δελτία ειδήσεων μια αναφορά έστω για "ντροπή του ποδοσφαίρου", καμμιά έκτακτη ίσως εκμπομπή για το "ντέρμπι της ντροπής στη Θεσσαλονίκη", καμμιά συζήτηση με καλεσμένους celebrities, από ηθοποιούς, τραγουδιστές μέχρι μοντέλα να δηλώνουν την αποστροφή τους και να λένε ευθαρσώς οτι ντρέπονται που είναι με την ομάδα που είναι, απειλώντας οτι δεν θα ξαναπάνε στο γήπεδο.

Έψαχνα σήμερα στις εφημερίδες και στα sites κάποια δήλωση του ΓΓΑ κου Μπιτσαξή που να καταδικάζει τα επεισόδια, να ζητάει να γίνει κάθαρση, να κατακεραυνώνει τους "αλήτες χουλιγκάνους" και να ζητήσει να αφαιρεθεί η διοργάνωση του κυπέλλου από την... ΕΠΟ και να το διοργανώσει η επιτροπή αναξιοπαθούντων βουλευτών. Εις μάτην, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ούτε καν "αποκλειστικές πληροφορίες" δημοσιογράφων οτι θα χτυπήσει η γροθιά το μαχαίρι και το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκκαλο και διάφορες άλλες εκφράσεις βγαλμένες από τη Βαρβάκειο.

Αντί αυτού, βρήκα τα παραπάνω αντικειμενικά πρωτοσέλιδα που φαίνεται ξεκάθαρα πόσο αντικειμενικά παρουσιάζουν τα γεγονότα της 19ης Φεβρουαρίου με τα χθεσινά στην Τούμπα. "Αλητείες κάφρων" και "πέθανε το ποδόσφαιρο" τότε, ενώ τώρα, όπως χαρακτηριστικά λέει μια εκ των εφημερίδων, "25.000 κόσμος φώναζε 'είστε μαλάκες' σε 50 ανεγκέφαλους"...

Με τις υγείες σας / μας.

Υ.Γ. 1 : Σε αυτή τη χώρα όλα θα τα δούμε. Μέχρι και να μας κάνει μαθήματα ηθικής η Γαλλίδα Τσιτσιολίνα. Ο "θα ήθελα να ήμουν γυναίκα για μια μέρα".
Υ.Γ. 2 : Μίλησε ο Σωκράτης, μίλησε και ο Νταϊφάς... Εσύ δεσποινίς Σισέ και εσύ Βαγγέλη Μαρινάκη διάβασε προσεκτικά το σημείο που λέει οτι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι θεσμός και αναλογίσου οτι ήρθε η ώρα να μιλάς λιγότερο και να κάνεις περισσότερα. Όπως π.χ. να τελειώνουμε με το θέμα Μιραλάς, που ήταν θέμα... ωρών από τον Οκτώβρη και κοντεύει Πάσχα.
Υ.Γ. 3 : Μόνο νίκη με το ΑΕΚ να τελειώνουμε και με το πρωτάθλημα, αλλά και με δαύτους που άρχισαν να βγάζουν πάλι γλώσσα.