3 Νοε 2009

Κοίτα ΠΟΙΟΙ μιλάνε...Με το πέρας του αγώνα Παναθηναϊκού - Πανιωνίου και το show που έδωσε ο διαιτητής Παπασταμάτης, ο Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Ο Πανιώνιος διαμαρτυρήθηκε (ορθώς) για τη φάση της αποβολής του Όμο στο 10ο λεπτό, σε μια φάση που ξεκίνησε με τον Σισέ σε θέση οφσάϊντ αλλά και για τη μη αποβολή του Δάρλα με 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Εστογιανόφ. Η ανακοίνωση του Πανιωνίου είχε ως εξής :

"50 χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο. "Γαμώ την αγανάκτηση". Η σημερινή φράση του προπονητή του Εργοτέλη κ. Καραγεωργίου, περικλείει όλο το νόημα αυτών των 50 χρόνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πανιώνιος σήμερα δεν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Ο Πανιώνιος σήμερα έπαιξε ως άξιος εκπρόσωπος όλων αυτών που βιώνουν 50 χρόνια στο πετσί τους τι σημαίνει ΠΟΚ. Όλων αυτών των υγιών φιλάθλων που χαίρονται να βλέπουν ποδόσφαιρο και που ίσως χρειαστεί να περιμένουν άλλα 50 χρόνια μήπως και τους αφήσουν να δουν...
Βιώσαμε σήμερα την αδικία για μία ακόμα φορά. Η ομάδα μας έμεινε με 10 παίκτες επί 84 ολόκληρα λεπτά (!) επειδή κάποιος "δεν είδε" τον Σισέ να φεύγει από θέση οφ-σάιντ. Κάποιος δεν είδε τη δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να φάει ο Δάρλας για το δολοφονικό μαρκάρισμα επάνω στον Εστογιάνοφ. Κάποιος δεν είδε και δεν ξαναείδε...

Όμως αν οι διαιτητές της συνάντησης έχουν μία δικαιολογία του "ανθρώπινου λάθους" που συμβαίνει φυσικά μόνο σε βάρος των αντιπάλων του ΠΟΚ, αυτοί που δεν έχουν καμία δικαιολογία είναι οι υπεύθυνοι του συνδρομητικού καναλιού που έχουν και τα μέσα και την τεχνολογία να δουν τις φάσεις πολλές φορές.
Το κανάλι λοιπόν που μετέδιδε τον αγώνα λες και ο Πανιώνιος ήταν ομάδα του εξωτερικού, ανακάλυψε μία λήψη από τη λεωφόρο Κηφισίας, ίσως από το κινητό τηλέφωνο κάποιου περαστικού και την πρόβαλε για να δώσει άδικο στον Πανιώνιο και δίκαιο στον ΠΑΟ, αφού σύμφωνα με την απίθανη αυτή λήψη (βοηθούμενη από στραβές πλάγιες γραμμές) ο Σισέ είχε φύγει από κανονική θέση και άρα ο "κακός" Πανιώνιος δεν δικαιούται δια να ομιλεί...

"Γαμώ την αγανάκτηση" λοιπόν. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά πενήντα φορές…


Υ.Γ. Αφήνουμε το βήμα στους λειτουργούς της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας και είμαστε σίγουροι ότι αύριο θα διαβάσουμε για το πόσο κακός ήταν ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ και όχι φυσικά για το εάν ήταν καλός ό κάθε "Νιόνιος" ή ο κάθε "Τέλης" του ελληνικού ποδοσφαίρου".


Σε μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τηλεφωνική παρέμβαση του Στέφανου Ησαϊα στην "Αθλητική Κυριακή" (ο οποίος Ησαϊας επαγγέλεται... διευθυντής γραφείου προέδρου - γελάει ο κόσμος με τους βάζελους), εξέδωσε οργίλη απαντητική ανακοίνωση. Ιδού :

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θεωρεί ατυχή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, για δύο ουσιαστικά λόγους :

Πρώτον, τα παράπονα από τη διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα δεν ευσταθούν. Από την ανάλυση των φάσεων δεν προκύπτει εύνοια προς τον Παναθηναϊκό σε καμιά περίπτωση. Το πέναλτι και η αποβολή είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης, ενώ στην εκκίνηση της φάσης ο Σισέ ξεκινάει από κανονική θέση. Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη την ανάλυση των φάσεων, θα πρέπει να επισημάνει και το γεγονός ότι ο Γκάμπριελ υποδεικνύεται εσφαλμένα σε θέση offside προ κενής εστίας.
Σ’ ό,τι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο και τις κάρτες, αν πρόκειται να εξεταστούν μία προς μία οι άνθρωποι του Πανιωνίου δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στον περσινό αγώνα πρωταθλήματος στη Νέα Σμύρνη (1/11/2008) όταν ο Μπραις Μουν είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη χωρίς καν να έχει υποπέσει σε φάουλ. Στη συνέχεια μάλιστα της φάσης δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης από θέση offside.

Δεύτερον, ο Παναθηναϊκός δεν δέχεται επ’ ουδενί ούτε τις γενικότερες αναφορές της εν λόγω ανακοίνωσης στη διαιτησία των προηγούμενων ετών και πιο συγκεκριμένα τη συλλήβδην αντιμετώπιση των ομάδων του λεγόμενου ΠΟΚ. Αν κάποιος επιθυμεί να ανατρέξει συγκεκριμένα στη διαιτητική αντιμετώπιση της κάθε ομάδας σε όποιο βάθος χρόνου επιθυμεί, ας το κάνει για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Ο Παναθηναϊκός όμως θεωρεί ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σε κάθε περίπτωση δεν ανεχόμαστε να μας βάζουν στο ίδιο "τσουβάλι" με τον Ολυμπιακό. Εν κατακλείδι, η ανακοίνωση του Πανιωνίου συμβάλλει στη δημιουργία ενός στρεβλού κλίματος εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος το οποίο γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τρίτους και για το λόγο αυτό ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται να τοποθετηθεί και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους για να μη μένουν εσφαλμένες εντυπώσεις".

Κατ'αρχάς οφείλουμε να συμφωνήσουμε απόλυτα με τον... διευθυντή γραφείου προέδρου, αφού είναι ιεροσυλία να μπαίνει ο Παναθηναϊκός στο ίδιο τσουβάλι με τον Ολυμπιακό. Για να το πούμε πιο Ολυμπιακά, λαϊκά και Πειραιώτικα, στο τσουβάλι που χωράει ίσα ίσα το ένα αρχίδι του Ολυμπιακού, χωράει όλη ιστορία του Παναθηναϊκού σε όλα τα αθλήματα... Ακόμα και αυτά του... Πολεμικού Όπλου και της... Ποδοσφαίρισης. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι μεγέθη μη συγκρίσιμα. Ο Παναθηναϊκός, από τη μία, ο αιώνιος δεύτερος. Μια ομάδα που είχε και θα έχει πάντα τον δεύτερο ρόλο και έχτισε με το παραμύθι του Χουντέμπλεϊ μια ιστορία περί "πρέσβη" και προσπάθησε με όπλο την πουστιά και την απατεωνιά για δύο δεκαετίες να εξαφανίσει τον Ολυμπιακό.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα το άγχος και τον πανικό τους. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει ανάποδα σφυρίγματα απ'την αρχή του πρωταθλήματος... Ο Παναθηναϊκός έχει αβάντες ακόμα και με αντιπάλους της πλάκας... Ο Ολυμπιακός έφτασε να έχει μια δεκάδα βασικών παικτών εκτός ομάδας... Ο Παναθηναϊκός παίζει πλήρης... Ο Ολυμπιακός παίζει με τον Μήτρογλου σέντερ φορ, ο οποίος παίζει χωρίς ξεκούραση εδώ και ένα μήνα γιατί δεν υπάρχει άλλος πίσω του... Ο Παναθηναϊκός έχει 5 επιθετικούς... Και όμως, παρ'όλες τις αντίξοες συνθήκες, παρά τις αναποδιές, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΟΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ. Και την ίδια στιγμή, στον Παναθηναϊκό οι ίδιοι οι παίκτες και άνθρωποι της διοίκησης αμφισβητούν τον προπονητή, δυσανασχετούν για την εικόνα της ομάδας τους και για να τα πούμε και πάλι λαϊκά, τους έχει φτάσει το σκατό στην κάλτσα. Γιατί μυρίζουν τη γκέλα να έρχεται και ΞΕΡΟΥΝ πως άπαξ και ο Ολυμπιακός μείνει πρώτος στη βαθμολογία, αντίο ζωή μετά...

Και επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και είναι τουλάχιστον αναίδεια να μιλάει ο Παναθηναϊκός για... αδικίες εις βάρος του, ας ξαναρίξουν μια ματιά στις απάτες τους όπως επίσης και στα ανδραγαθήματα του... Κλιντ Ίστγουντ.

Εξαιρετικά αφιερωμένο στους "φίλους" μας τους βάζελους, ένα τραγούδι των Black Label Society του οποίου ο τίτλος ταιριάζει γάντι με την κατάσταση τους : "13 years of grief"...