7 Αυγ 2009

Σερίφ Τιρασπόλ και μετά... όμιλοι

Μια ευχάριστη έκπληξη μας επεφύλασσε η σημερινή κλήρωση για τη φάση των play-offs του Champions League. Η κληρωτίδα μας έβγαλε την πιο "αδύναμη" (θεωρητικά πάντα) ομάδα απ'τους υποψήφιους αντιπάλους μας, τη Σερίφ Τιρασπόλ από τη Μολδαβία. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Μολδαβία στις 19/08/2009 και ο επαναληπτικός στο Στάδιο Καραϊσκάκη μια εβδομάδα αργότερα, στις 26/08/2009.

Το προφίλ της Σερίφ
Η Σερίφ Τιρασπόλ μετράει μόλις 12 χρόνια ύπαρξης στον ποδοσφαιρικό χώρο. Ιδρύθηκε το 1997 από την εταιρεία "Sheriff" η οποία δεν τσιγκουνεύτηκε τα χρήματα και φρόντισε να την ενισχύσει τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και στο γηπεδικό, αφού το 2002 κατασκεύασε το Στάδιο "Σερίφ" στην πόλη Τιρασπόλ, χωρητικότητας 14.000 ατόμων. Η Σερίφ είναι απόλυτη κυρίαρχος στο πρωτάθλημα της Μολδαβίας, αφού μετράει 8 σερί κατακτήσεις από το 2001 και άλλα έξι κύπελλα (1999, 2001, 2002, 2006, 2008 και 2009).

Οι Μολδαβοί έχουν κατακτήσει και ένα τρόπαιο που αποκαλείται "Κύπελλο Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών" δύο φορές (2003, 2009) και επενδύει σε παίκτες από τη Λατινική Αμερική ή την Αφρική, ώστε να πετύχει την είσοδο της στους ομίλους του Champions League. Για να φτάσει έως τα play-offs του Champions League απέκλεισε την Ίντερ Τούρκου (Φινλανδία) με δύο νίκες (0-1, 1-0) στον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ στον 3ο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Τσέχικη Σλάβια Πράγας (0-0 στη Μολδαβία, 1-1 στην Τσεχία), παίρνοντας την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ρόστερ της Σερίφ Τιρασπόλ
Τερματοφύλακες : 1. Στάνισλαβ Ναμάσκο, 12. Νμτίτρι Στάιλα, 25. Αλεξάντρου Μέλεντσιουτς
Αμυντικοί : 2. Σέρζιο Ντα Κόστα (Bραζιλία), 4. Αντρέι Βερμπέτσι, 5. Βάζα Ταρχνισβίλι (Γεωργία), 6. Αλεξάντρου Σκριπτσένκο, 15. Ιγκόρ Κάρποβιτς (Λευκορωσία), 18. Κονσταντίν Αρμπάνας, 20. Ρούσταμ Τσίνια, 22. Λουίς Αντόνιο Ροντρίγκες (Αργεντινή), 24. Αμπντούλ Μαμά (Τόγκο), 26. Σεργκέι Γκεοργκίεφ, 28. Ζοσέ Νάντσον (Βραζιλία)
Μέσοι : 7. Αντρέι Κορνέενκοφ, 9. Τζίμι Φράντσα (Βραζιλία), 14. Μπέντζαμιν Μπαλίμα (Μπουρκίνα Φάσο), 17. Φλοράν Ρουάμπα, 19. Βίκτορ Τρουάνοφ, 23. Βαντίμ Κονσταντάτσι, 27. Βιτάλι Μπούλατ
Επιθετικοί : 3. Βλάντιμιρ Βολκόφ (Σερβία), 8. Κονσταντίν Μαντριτσένκο, 10. Αλεξάντρ Εροκίν (Ρωσία), 11. Αλεξάντρου Σοβόροφ, 21. Άματ Ντιέντιου (Σενεγάλη)


Υστερόγραφα... στο πόδι
Υ.Γ. 1 : Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν ως προς τα αγωνιστικά. Οι διπλές αναμετρήσεις με την Σερίφ μεταφράζονται σε δύο νίκες. Οτιδήποτε άλλο, μας χαλάει.

Υ.Γ. 2 : Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν ως προς τα μεταγραφικά. Η πρόκριση στους ομίλους είναι δεδομένη και περαιτέρω καθυστερήσεις στα θέματα του αριστερού χαφ (κυρίως) και επιθετικού, είναι εγκληματική.

Υ.Γ. 3 : Σάββα Θεοδωρίδη σ'αγαπάω, αλλά ώρες ώρες λες - με όλο το σεβασμό - κάτι μαλακίες... "Όλοι οι αντίπαλοι είναι σοβαροί. Πρέπει να προσέξουμε πολύ το ματς αυτό, όπως κάνουμε τελευταία με αυτόν τον προπονητή. Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Αυτή η ομάδα για να φτάσει εκεί που έφτασε απέκλεισε τη Σλάβια Πράγας. Άρα είναι μία καλή ομάδα. Είμαι βέβαιος πως ο κύριος Κετσπάγια θα προσέξει και θα κάνει τα δέοντα για αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω πως θα περάσουμε στους ομίλους. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι στα λόγια μας, γιατί κάθε λέξη μπορεί να ξεσηκώσει τους παίκτες και τον κόσμο. Οφείλουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους". Τι λες ρε Σάββα; Δηλαδή στους ομίλους που στάνταρ θα έχουμε τουλάχιστον ένα "μεγαθήριο", τι θα κάνουμε; Εκδρομή στο Άγιο Όρος για να προσευχηθούμε; Ήμαρτον...

Υ.Γ. 4 : Η κληρωτίδα μας εξέπληξε ευχάριστα και στην περίπτωση της πολυαγαπημένης μας Πανάθας. Αργά και βασανιστικά, είδαν την Άντερλεχτ, την Σέλτικ και την Τιμισοάρα να βγαίνουν απ'τη μέση και να τους αφήνουν να περιμένουν αν θα πέσουν στη Σκύλλα (Φιορεντίνα) ή στη Χάρυβδη (Ατλέτικο Μαδρίτης). Η χειρότερη δυνατή κλήρωση ήρθε για την αρμάδα του προέδρου με τη σκούνα και όλοι αναμένουμε με ανυπομονησία τις αναμετρήσεις τους με τους Ισπανούς. Αν θα πρέπει να κρατάμε μια πισινή γιατί το θέμα "κωλοφαρδία βάζελου" είναι ανεξάντλητο. Αυτοί κουβαλάνε τόση κωλοφαρδία που όλα πρέπει να τα περιμένουμε : Να πωληθεί ο Αγκουέρο, να τραυματιστεί ο Φορλάν και να ξεσπάσει οικονομικό σκάνδαλο...