30 Μαρ 2009

Αντίο στο ποδόσφαιρο λέει ο Τζόλε...


Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Ο μεγάλος αρχηγός του Θρύλου, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, αποφάσισε με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου να βάλει "τέρμα" στη μεγάλη καριέρα του, έχοντας κατακτήσει 12 πρωταθλήματα στα 13 χρόνια του στο μεγάλο λιμάνι. Η απόφαση του έγινε γνωστή σήμερα το μεσημέρι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ, που φιλοξένησε δήλωση του. Αναλυτικά όσα είπε ο "Τζόλε" :

"Μετά από 20 και πλέον χρόνια ποδοσφαιρικής παρουσίας στα γήπεδα, αποφάσισα, με τη λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου που διανύουμε, να τερματίσω την καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής.

Η απόφασή μου αυτή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη γιατί το ποδόσφαιρο, σε επίπεδο πρωταθλητισμού και όχι μόνο, μου έχει προσφέρει πολύ δυνατά και ιδιαίτερα συναισθήματα.

Από τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα στις προηγούμενες ομάδες μου έχω όμορφες αναμνήσεις, όμως τα 13 χρόνια που ανήκω στην μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού θα είναι πάντα ξεχωριστά, καθώς έζησα μοναδικές στιγμές , με τη συμμετοχή μου σε σημαντικούς αγώνες και τις κατακτήσεις πολλών τίτλων. Η χαρά που ένιωθα κάθε φορά που πανηγύριζα με τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι συναίσθημα που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην καρδιά και στη μνήμη μου, όπως και η τιμή που μου έγινε με το να είμαι ο αρχηγός της ομάδας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με βοήθησαν σε όλη την ποδοσφαιρική μου διαδρομή, όλους όσοι συνεργαστήκαμε, όσους συνάντησα σαν αντιπάλους και βέβαια τους φιλάθλους μας.

Εύχομαι σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού να συνεχίζουμε να πανηγυρίζουμε τίτλους".

Είναι αλήθεια πως ο "Τζόλε" την τελευταία πενταετία προκάλεσε ανάμικα συναισθήματα σε μεγάλο μέρος του κόσμου του Ολυμπιακού. Ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ο καθένας, ο "καράφλας" είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος σε προσφορά ξένος που πέρασε ποτέ απ'την ομάδα. Και μακράν ο παίκτης που σήκωσε τα περισσότερα πρωταθλήματα.

Οι πραγματικά μεγάλοι πρέπει να ξέρουν πότε επιβάλλεται να σταματήσουν. Ο μεγάλος αρχηγός Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έκανε αυτό που έπρεπε και προστάτεψε την τεράστια ιστορία αλλά και το όνομα του, που είχε αρχίσει να φθείρεται. Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, σε ευχαριστούμε.

Θα τα πούμε ξανά για τον Τζόλε στο τέλος της χρονιάς με σπέσιαλ - εμπλουτισμένο αφιέρωμα. Με τα θετικά του και τα αρνητικά του εννοείται...