28 Ιουλ 2008

"Εγώ θα το πω"...

Ρε Χρηστάρα, μια ερώτηση έτσι δηλαδή για να μου λυθεί η απορία... Πόσο χρειάζεται να δουλευτεί ένα σύστημα για να μπορέσεις να δώσεις τη ρημαδιασμένη τη μπάλα σωστά ΜΙΑ φορά επιτέλους; Η τελευταία σωστά πάσα σου χρονολογείται εκεί γύρω στο 2003...

Επίσης, κάτι άλλο : Γιατί δεν ήσουν τόσο λαλίστατος όταν "ξυρίστηκαν" ο Μπάγεβιτς και ο Σόλιντ; Τότε δεν υπήρχε θέμα να δουλευτεί σωστά το σύστημα και η φιλοσοφία του προπονητή για να βγουν οι... αυτοματισμοί;

Αλλά τι ρωτάω... Η προσπάθεια απαξίωσης του Βαλβέρδε - τώρα ειδικά που ορισμένοι βλέπετε οτι δεν πρόκειται να σας έχει "μανάρια" και βασικούρες όπως κάποια άλλη ψυχή - είναι προφανής. Όπως επίσης και η προσπάθεια εξύψωσης του... "γκόμενου", που σε έβαζε βασικό βρέξει-χιονίσει.

Από κοντά και ο εκπρόσωπος τύπου του sir, Μιχάλης Τσόχος. Γράφει στις 27/07 στη "Sportday" : "Ο Τάκης Λεμονής και ο Ιλια Ιβιτς, αν χθες το μεσημέρι δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν και έβλεπαν το φιλικό του Ολυμπιακού με την Τβέντε, θα είχαν μείνει με ανοικτό το στόμα. Δεν μπορεί να μη σκέφτονταν και οι δύο: Δηλαδή εμείς φύγαμε για να γίνει ο Ολυμπιακός έτσι;". Ενώ πέρυσι με το Λεμονή, τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός κατέπλησσε τα πλήθη με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έπαιζε... Και για να μη ξεχνιόμαστε, του'χαν πάρει και ένα σωρό παίκτες.

Υ.Γ. 1 : Αλήθεια, ο πολυαγαπημένος σας sir, που τον ήθελε η... μισή Ευρώπη, που δουλεύει τώρα; Μάλλον προτιμάει να κάνει παρέα στο Μπάγεβιτς (αυτόν τον ήθελε η... άλλη μισή Ευρώπη).

Υ.Γ. 2 : Αλόνσο πάπαλα. Ο Αλόνσο σίγουρα δεν ήταν καλύτερος από τους ήδη υπάρχοντες στα χαφ. Αλλά υπάρχουν και κάτι... διαμάντια στους ήδη υπάρχοντες, Παναγία βόηθα...

Υ.Γ. 3 : Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η τελική μαύρη λίστα του Βαλβέρδε, που θα περιέχει ποιούς θα φύγουν. Λέμε "τελική" γιατί και ο Σόλιντ είχε παραδώσει μια μαύρη λίστα στον Κόκκαλη και ο πρόεδρος άρχισε να... σβήνει αφειδώς απ'αυτήν.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο!! Πέστα βρε συ ΆΛεξ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, καλά, αυτά να πάνε να τα πούνε στον Κόκκαλη και στους αυλικούς του. Δεν έχουμε μάτια να δούμε και μυαλό να σκεφτούμε;
Δεν βλέπουμε ότι τον έχουν αφήσει τον άνθρωπο αστήρικτο; Δεν έχει ξαναδώσει ο ο Κόκκαλης δείγματα γραφής( δείτε τι έκανε στο μπάσκετ).
Το κακό είναι οτι το Καραϊσκάκη είναι στο όνομά του, και με αυτά τα δεδομένα, χαιρετίσματα. Δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές σε επίπεδο διοίκησης.

Ανώνυμος είπε...

Κατα καιρούς στον Ολυμπιακο μιλαγαμε για κλικες , ελευθεροπουλος , ανατολακης, γεωργατος καθως και η ιδεα οτι νεαρα φυντανια προωθούνται στον Ολυμπιακο λόγω γνωριμιών των πατεράδων τους με στελέχη του Ολυμπιακου- μια ματια στους νεαρους του ολυμπιακου θα σας πείσει για την πραγματική αξία αυτών καθώς και για τα περιθώρια εξέλιξης τους. Προσωπικά εκτιμώ τις ικανότητες του Κατσικογιαννη και Σοϊλεδης οχι ομως των υπολοίπων πιτσιρικάδων απο τις "ακαδημίες" του Ολυμπιακού. Αυτο που ποτε δεν μπορεσα να καταλάβω είναι το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ . ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΙΚΤΗΣ . ΝΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΝΤΕΡ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ , ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΟΣΟΙ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ Ο ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ ΤΡΟΠΑΡΙΑ , ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΟΛΑ 1000% ΚΛΠ ΚΛΠ??????

Ανώνυμος είπε...

100 φορές ο Πάτσα παρά τον Μπασινά. Ας παίζει εντεκαδάτος μέχρι τα 1000 γιατί αν η εναλλακτική μας είναι ο Μπασινάς ΞΕΦΤΙΛΑ. Το Νικοπολίδη τον ανεχτήκαμε, το Παλτοντίνου τον ανεχτήκαμε αλλά τον Μπασινά αποκλείεται. Εγώ προσωπικά παρότι κάτοχος διαρκείας VIP ΚΟΒΩ το γήπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Τεράστιε Πεσε,

Οι παιδικές μνήμες των πέτρινων χρόνων που διασώζουν τα μεγάλα σου κείμενα - χρόνια που ζήσαμε ως εφιάλτη και πλέον μονάχα θυμόμαστε γελώντας μέχρι τελικής πτώσης - επιστρέφουν σήμερα, μετά το άκουσμα της μεταγραφής Μπασινά, όχι πια ως ξορκισμένο παρελθόν αλλά ως αντικείμενο αναπόλησης. Και αν η τότε φτώχεια επέβαλε οπαδική ανεξαρτησία, παρρησία και αρχίδια, οι καλομαθημένοι Ολυμπιακοί που έμαθαν να βαράνε προσοχή στα όπως να' ναι αποκτημένα πλούτη που τους προσέφερε ο πρόεδρός τους ίσως να έφτασε η στιγμή να ανοίξουν λίγο το στοματάκι τους και να ασχοληθούν επιτέλους με τα θέματα που, επί δεκαπέντε χρόνια, η επίκλήση του μπαμπούλα των πέτρινων απαγόρευε να αγγίξουμε.

Αν δεν έχουμε ακόμα πειστεί - μόνο και μόνο από τη φρικιαστική εγκατάλειψη του μπάσκετ μετά από χρονιά Ευρωπαϊκού(!) το 1997 (δεν είχε λαφτά το ρημάδι)- ότι αυτός που ανέλαβε την προεδρία του Ολυμπιακού δεν έχει καμιά άλλη βλέψη από το να τον διαχειριστεί όσο πιο ανώδυνα επιτάσσουν οι πολιτικο-οικονομικές συνθήκες, ας πάμε να χειροκροτήσουμε το νέο Μακελελέ και Ντούσερ μαζί, Άγγελο Μπασινά. Δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα (μηδαμινής) αξίας του εν λόγω παίκτη σε μια θέση που ψάχνουμε αξιοπρεπή ποδοσφαιριστή εδώ και χρόνια, αλλά - όλως τυχαίως - δεν έρχεται. Για να μας πείσουν περί του αντιθέτου, θα αναλάβουν πάλι οι γνωστοί - ο Χελάκης χτύπησε ήδη. Για να μας πείσουν όμως για τη μεγάλη επικοινωνιακή νίκη επί του Βάζελου, θα επιστρατεύσουν πάλι τους μπαμπουίνους. Μην ξεχάσετε, λοιπόν, να συντονιστείτε με την - συγκυριακά - αποψινή εκπομπή της αρχιντροπής του κου Τσουκαλά. Εκεί που φτύναμε, λοιπόν, προσκυνήσαμε για τα καλά. 3ος ή 4ος Βάζελος στον Ολυμπιακό επί προεδρίας του μεγάλου; Κι άλλοι τόσοι που θέλαμε; Πόσους μας κάνουν; Άντε να σπάσει το ρεκόρ του Βαρδινογιάννη, για να του δώσουμε επιτέλους το χρυσό βραβείο του παλιμπαιδισμού. Και αν οι πρώτες μεταγραφές Βάζελων ήταν καλές ή - το πολύ - ανεκτές και επιτάσσονταν από τα προαιώνια αισθήματα εκδίκησης για όσα έκανε ο Κάρινγκτον, το όλο πράγμα δεν έχει πια καθόλου πλάκα. Αναρωτηθήκαμε για την ψυχολογία του ανθρώπου που δεν ντρέπεται κιόλας να έρθει στον Ολυμπιακό; Αυτός που είχε ταυτιστεί με τη βαζελική αποτυχία, την ολυμπιακή σφαλιάρα, τους λαγούς κλπ κλπ κλπ, καλείται τώρα να παίξει για τον Ολυμπιακό στην πιο σημαντική θέση του γηπέδου. Κι αν αυτός δε νοιάζεται για την υστεροφημία του και την ελεεινή κωλοτούμπα του, εμείς θα τολμήσουμε έστω να πανηγυρίσουμε τη μεταγραφή αυτή;

Αν ο "μέγας πρόεδρος" ειχε βάλει σε μια κάποια ορθολογική οργάνωση του Θρύλου όση προσπάθεια βάζει σε επικοινωνιακές και προπαγανδιστικές τακτικές παλαιοκομμουνιστικού τύπου, μάλλον θα είχαμε δει και λίγη μπάλα. Το πείραμα όμως συνεχίζεται: θα δούμε τι θα κάνουν οι πολυμετοχικοί και ανάλογα θα πράξουμε. Με Σάββα και Τάκη στις επάλξεις, μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Όσο οι πολιτικές περιστάσεις το επέβαλαν, η σωτηρία του Θρύλου ήταν αυτοσκοπός. Τώρα που κατασταλάξαμε και κάνουμε μπίζνες από θέση ισχύος, το δόγμα είναι απαράλλαχτο: 1 βάζω, 5 παίρνω, κινούμαι ανάλογα με το πόσο (από λίγο έως καθόλου) κεφάλι προσπαθούν να σηκώσουν οι άλλοι και έχει ο Θεός. Όλα είναι δανεικά.

Ως ομάδα, ο Θρύλος συνόρευε πάντα με το κωμικοτραγικό της ανομίας - κάτι απόλυτα λυτρωτικό, αν και για άλλους ανθρώπους και για άλλες εποχές. Έχοντας πλέον ξεπεράσει τα όρια της προεδρικά ενορχηστρωμένης και καλά μελετημένης γραφικότητας - το όνομα Αλέφαντος δεν συμβολίζει απλά τον πρώτο προπονητή αλλά το όλο σχέδιο διοίκησης του Ολυμπιακού από το 93 και μετά - καιρός είναι απλά να ξεράσουμε ομαδικά και να το ξεπεράσουμε. Υπάρχουν πολλές θέσεις λαϊκιστών δικτατορίσκων που χηρεύουν συνεχώς στη Νότια Αμερική. Ας τον ξαποστείλουμε εκεί που πάντα επιθυμούσε να βρίσκεται. Ας σκεφτούμε για μια φορά τη μακροπρόθεσμη πωρώκλα που μπορεί να μας προσφέρει ο Θρύλος κι όχι τα αστεία φαντασματάκια κινδύνων κι εχθρών που ξέρει να κατασκευάζει από το μηδέν αυτός και οι αυλικοί του. Δε χορτάσαμε να νικάμε το Βάζελο του Γκούμα και του Σέριτς επί δέκα χρόνια; Ας μην τον αφήσουμε άλλο πια να εκμεταλλεύεται την κάψα του γαύρου. Πεσε, ξεκίνα ανένδοτο! Ο Μητσοτάκης της αποστασίας ήδη εκκολάπτεται... Κι ας πέσουμε ηρωικά. Ευχαριστώντας για το καλωσόριμα του παραληρήματος, κλείνω με ένα

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΑΣΙΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ Ο ΓΙΓΑΣ ΕΡΝΕΣΤΟ. ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ Ο IMPALER, Ο "ΑΜΠΑΛΙΔΗΣ" ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο "ΑΡΧΙΠΑΡΑΛΙΑΣ" ΡΑΟΥΛ - ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ θΡΥΛΟΥ!!!