Η σεζόν 1990-1991 ήταν - μαζί με τη σεζόν 1988-1989 - η σεζόν των "πέτρινων χρόνων" που ο Ολυμπιακός πλησίασε πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του τίτλου αλλά δε του το επέτρεψε ο "Θαλής από το Ρέθυμνο".
Το ιστορικό Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-5 (από 4-0 στο 60') του σταδίου Καραϊσκάκη έγινε η αιτία να φύγει κλωτσηδόν απ'τον πάγκο της ομάδας ο πεθερός του Λάγιος Ντέταρι, Ίμρε Κόμορα. Ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Αργύρης Σαλιαρέλης, βρήκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεφορτωθεί το Ντέταρι (έναντι παχυλού τιμήματος φυσικά). Έτσι, ενώ ο κόσμος περιμένει να δεί και να αποθεώσει το Ντέταρι στην επίσημη "πρώτη" προπόνηση της ομάδας, αίφνης μαθαίνει πως ο παίκτης... πουλήθηκε στη Μπολόνια για να συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο! Ο Σαλιαρέλης, σε μια προσπάθεια "ξεκαρφώματος" μιας και ο κόσμος τον είχε ήδη στη "μπούκα", διέρρεε πως "ο Ούγγρος Λάγιος Ντέταρι ζήτησε από... μόνος του να φύγει γιατί ο νέος προπονητής (είχε προσληφθεί ο Όλεγκ Μπλαχίν) είναι Σοβιετικός και οι Σοβιετικοί είχαν σκοτώσει τον παππού του στον πόλεμο"!!!
Η σεζόν ξεκινάει με την κλοπή του Στράτου Αποστολάκη απ'το Μπλέϊκ Κάρινγκτον / Γιώργο "Καπετάνιο" / "Ρίνγκο" Βαρδινογιάννη. Ο Αγρινιώτης αμυντικός υπογράφει την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, όταν τον πλησιάζει παρασκηνιακά ο Blake Carrington. Ο Αποστολάκης συμφωνεί αφού λάβει τις διαβεβαιώσεις οτι "υπάρχει νομικό παράθυρο" και "δε τρέχει τίποτα με το συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Ολυμπιακό". Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο απλά, γιατί βρέθηκε ένας Αθλητικός Δικαστής που έκρινε παράνομη τη μεταπήδηση του Αποστολάκη στον Παναθηναϊκό, επιβάλλοντας ποινές σε Παναθηναϊκό και Αποστολάκη. Έξαλλος ο "Ρίνγκο" δηλώνει : "Θα κριθούν και οι κρίνοντες". Αποτέλεσμα; Ο "Ρίνγκο" δεν τιμωρείται. Ο Παναθηναϊκός δεν τιμωρείται. Ο Αθλητικός Δικαστής αντικαθίσταται. Η μεταγραφή του Αποστολάκη κρίνεται κανονική. Όλα όμορφα και ωραία...
Ο κόσμος έχει αρχίσει να "φορτώνει" άσχημα με τον... άρχοντα των διαμαντιών, που μετά το Ντέταρι χάνει μέσα απ'τα χέρια του και τον - εκ των αρχηγών της ομάδας - Αποστολάκη. Η ρελάνς του Ανάργυρου είναι εντυπωσιακή : Στο λιμάνι καταφθάνουν οι Όλεγκ Προτάσοφ - Γιούρι Σάβιτσεφ και Γκενάντι Λιτοφτσένκο. Μπορεί ο Σάβιτσεφ να ήταν σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά οι Προτάσοφ - Λιτοφτσένκο ήταν πασίγνωστοι : Διεθνείς με τη Σοβιετική Ένωση και με συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Κύπελλα. Ειδικά η μεταγραφή του Προτάσοφ προκάλεσε αίσθηση, καθώς θεωρούταν - στα 26 του χρόνια τότε - το μεγαλύτερο "κανόνι" της Ευρώπης πίσω απ'το μεγάλο Μάρκο Φαν Μπάστεν!
Το πρωτάθλημα ξεκινάει και ο Ολυμπιακός αν και κάνει γκέλες αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και έχει άμεση επαφή με την κορυφή. 14 αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, η βαθμολογία έχει ως εξής :
Τότε, ξεκίνησε η επιχείρηση εξόντωσης του Ολυμπιακού με κάθε μέσο. Θαυμάστε στη συνέχεια πως να "καθαρίζεις" τον αντίπαλο σου σε χρόνο ρεκόρ...
Το χρονικό της εξόντωσης
13/01/1991, 15η Αγωνιστική. O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι "ερυθρόλευκοι" που έρχονται με... φόρα απ΄την αρχή της σεζόν και βρίσκονται ένα μόλις βαθμό πίσω απ'τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και 6 βαθμούς μπροστά απ'την ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και τσαμπουκά από πλευράς Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακος θα προηγηθεί με 0-1 απ'το 6ο λεπτό με γκολ του Νίκου Τσιαντάκη. Ο Γεωργιάδης θα ισοφαρίσει στο 10ο λεπτό για την ΑΕΚ η οποία προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό της, αλλά εις μάτην. Ο Ολυμπιακός μπαίνει ακόμα πιο δυνατά στο 2ο ημίχρονο και στο 54' ο Γιώτης Τσαλουχίδης με άψογο πλασέ νικάει τον Ηλία Ατματζίδη κάνοντας το 1-2 για τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ δε μπορεί να αντιδράσει και ο Ολυμπιακός έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. 6 λεπτά πριν το τέλος ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να προηγείται 1-2 και στο 84ο λεπτό, ο Στέλιος Μανωλάς της ΑΕΚ θα δεί την δικαιολογημένη κόκκινη κάρτα. Τότε, απο οπαδούς της ΑΕΚ εκτοξεύτηκαν 2 δακρυγόνα (!) με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα προσωρινά. Τελικά η ατμόσφαιρα καθιστούσε τη συνέχιση του αγώνα ανέφικτη και ο αγώνας διεκόπη οριστικά.
Όπως ξέρουν και οι... πέτρες, η συνήθης διαδικασία προβλέπει μηδενισμό της ομάδας με υπαιτιότητα της οποίας διεκόπη ο αγώνας και κατακύρωση του αγώνα με 2-0 στον αντίπαλο. Εναλλακτικά, όπως είχε γίνει σε πλείστες περιπτώσεις, θα έπρεπε να διεξαχθεί το υπολειπόμενο διάστημα του αγώνα με τις αριθμητικές ισορροπίες να παραμένουν όπως είχαν διαμορφωθεί. Αμ δε... στο παρακράτος του "Θαλή απ'το Ρέθυμνο" ο αγώνας ορίζεται να... επαναληφθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ στις 06-02-1991 στη Ρόδο!!! Και μάλιστα με το Στέλιο Μανωλά να συμμετέχει κανονικά...
03/02/1991, 17η Αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αναμετρηθεί με τον Άρη. Στο 8ο μόλις λεπτό, ο Άρης προηγείται με το γκολ του Βασίλη Δημητριάδη και φαίνεται να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ισορροπεί σιγά σιγά το παιχνίδι και βγαίνει μπροστά, αλλά σκοντάφτει πάνω στο... διαιτητή του αγώνα, ο οποίος κάνει ότι είναι (σε κάποιες φάσεις και ότι... δεν είναι) ανθρωπίνως δυνατόν για να μη χάσει ο Άρης το παιχνίδι. Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού, ειδικά στο 2ο ημίχρονο ήταν ορατή ακόμα και σε... τυφλό. Στο 86ο λεπτό ο Όλεγκ Προτάσοφ ισοφάρισε το ματς και στο 89ο σκόραρε για 2η φορά... αλλά το ΚΑΝΟΝΙΚΟ γκολ δε μέτρησε ποτέ με αποτέλεσμα να μείνει ο αγώνας στο 1-1 και ο Ολυμπιακός να "γκελάρει". Ενδιαφέρον έχει όμως το τι διαδραματίστηκε στον αγώνα Παναθηναϊκού - Πανιωνίου που διεξαγόταν την ίδια ώρα : Ο Πανιώνιος χρησιμοποιεί εναντίον του Παναθηναϊκού την... ερασιτεχνική ομάδα (και χάνει φυσικά με 1-6) επειδή οι παίκτες "έκαναν απεργία λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων χρημάτων". Όλως τυχαίως, την επομένη του αγώνα λύθηκε η απεργία και οι παίκτες πληρώθηκαν. Παστρικές δουλειές.
06/02/1991, 15 Αγωνιστική. Ολυμπιακός - ΑΕΚ στον επαναληπτικό του αγώνα των δακρυγόνων. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και το μαρκάρισμα του φορμαρισμένου Ντανιέλ Μπατίστα ανατίθεται στο νεαρό και άπειρο Ματθαίο Γκοτζιά. Ο διαιτητής δεν έχει καμμία διάθεση να παιχτεί ποδόσφαιρο και βοηθούμενος απ'το σκληρό παιχνίδι εκατέρωθεν, σφυρίζει τα φάουλ το ένα μετά το άλλο. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μπατίστα ξεφεύγει απ'τον Γκοτζιά και σκοράρει, δίνοντας στην ΑΕΚ τη νίκη και έτσι η ομάδα της καρδιάς του... "Θαλή" βοηθούμενη απ'το αποτέλεσμα, βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει στη βαθμολογία απ'τον "ενοχλητικό" Ολυμπιακό του Μπλαχίν και των "Μίνγκ" (Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο, Σάβιτσεφ).
"Ξαφνικά ενώ προηγούμαστε, απομένουν ελάχιστα λεπτά για να λήξει ο αγώνας και η ΑΕΚ αγωνίζεται με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Στέλιου Μανωλά, πέφτει ένα δακρυγόνο από τη σκεπαστή και ο διαιτητής κ. Ζακεστίδης διατάσει τη διακοπή της αναμέτρησης. Προτού καλά καλά τον πείσουμε ότι το ματς μπορεί να τελειώσει, βλέπουμε να μπαίνει μέσα ο κόσμος και να ξηλώνει τα δίχτυα" λέει ο Γιώτης Τσαλουχίδης και προσθέτει : "Το εξωφρενικό στην ιστορία δεν ήταν η διακοπή, αλλά η απόφαση της ΕΠΟ να ξαναγίνει το ματς στη Ρόδο, πράγμα που συνέβη και ο Ολυμπιακός έχασε με 1-0 αποχαιρετώντας την πιθανότητα να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα που φαινόταν ότι μπορούσε να κερδίσει. Ηταν μια εποχή που όλες οι αποφάσεις της ομοσπονδίας ήταν κατά κανόνα σε βάρος του Ολυμπιακού και αυτό μας εξόργιζε. Μετά από εκείνη την επανάληψη του αγώνα, κάθε φορά που έπρεπε να πάμε στη Νέα Φιλαδέλφεια αναρωτιόμασταν τι μας περιμένει. Λέγαμε "θα αρχίσουν οι προβολείς να αναβοσβήνουν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα μας πετάνε καπνογόνα για πλάκα". Νιώθαμε ότι μπορούν να συμβούν τα πάντα εναντίον μας και όλοι όσοι τα κάνουν να μείνουν ατιμώρητοι".
Ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ Στράτος Γιδόπουλος διαφωνεί με αυτή την εκτίμηση. "Σε εκείνη την περίπτωση απλά εφαρμόστηκε ο κανονισμός. Ο Ολυμπιακός και οι παράγοντες που τον διοικούσαν τότε είχαν δίκιο να φωνάζουν. Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν θίγονταν τα συμφέροντα της Ενωσης. Η ουσία όμως είναι ότι η επανάληψη του αγώνα προβλεπόταν από τον ΚΑΠ και η απόφαση ήταν η πρέπουσα".
Ο ίδιος θυμάται το επεισόδιο της διακοπής και δίνει μάλιστα μια διάσταση εντελώς διαφορετική. "Η αλήθεια είναι ότι λίγες ημέρες πριν από τη διακοπή του ματς είχε προηγηθεί η κατάληψη του Πολυτεχνείου και οι συμπλοκές των ΜΑΤ με τους νεαρούς. Είχε γεμίσει η οδός Πατησίων ρουκέτες. Κάποιοι νεαροί ήρθαν στο γήπεδο για να τσακωθούν με τα ΜΑΤ και όχι για να δουν την ΑΕΚ. Θυμάμαι ότι όταν μια διμοιρία των ειδικών δυνάμεων παρατάχθηκε απέναντι από τη σκεπαστή το γήπεδο πήρε φωτιά. Πιστεύετε ότι για αυτά υπάρχει ευθύνη της ΑΕΚ;" αναρωτιέται ο κ. Γιδόπουλος και προσθέτει ότι "ο ίδιος είχα παραδώσει το κομμάτι του βλήματος δακρυγόνου που έπεσε στο γήπεδο στον τότε αστυνομικό διευθυντή κ. Δάβαλο με τον οποίο είχα τσακωθεί κιόλας γιατί δεν τον άφησα να κάνει επίθεση στην εξέδρα". Με λίγα λόγια, ήρθαν στο γήπεδο κάποιοι που μάζεψαν... ρουκέτες απ'την Πατησίων και τις κράτησαν για να τις πετάξουν 4 λεπτά πριν τη λήξη, ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο με 1-2. Γειά σου ρε Γιδόπουλε με τα ωραία σου...
10/02/1991, 18η Αγωνιστική. Ολυμπιακός - Αθηναϊκός στο στάδιο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός προηγείται στο με 1-0 απ'το 54ο λεπτό με γκολ του Όλεγκ Προτάσοφ, παρά την αντίθετη γνώμη του... διαιτητή, Μάκη Ναούμ που ανακόπτει τις επιθέσεις των ερυθρολεύκων μία με φάουλ, μία με οφσάϊντ. Στο 71ο λεπτό ο Αναστόπουλος σημείωσε το 2-0 και ο Ναούμ έπρεπε να πάρει δραστικά μέτρα. Ο καλός στρατιώτης Ναούμ λοιπόν "παίρνει το νόμο στα χέρια του" και αρχίζει να... στήνει τη μπάλα με ανύπαρκτα φάουλ έξω απ'την περιοχή του Ολυμπιακού. Στο 72' ο - προερχόμενος απ'τον Παναθηναϊκό - Χρήστος Δημόπουλος κάνει το 2-1 και στο επόμενο τετράλεπτο ο Ναούμ στήνει τη μπάλα 5 (!) φορές έξω απ'την περιοχή του Ολυμπιακού. Στην εκτέλεση του ανύπαρκτου φάουλ, ο Αθηναϊκός ισοφαρίζει με τον Βασίλη Τζαλακώστα, με το Ναούμ να πηγαίνει καμαρωτός προς τη σέντρα. Ο Χρήστος Δημόπουλος γυρίζει και κάνει "άσεμνη χειρονομία" ( = κωλοδάχτυλο) προς τη θύρα "5" και το καζάνι που κόχλαζε έσκασε...
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού σε χρόνο ντε-τε μπήκαν στο γήπεδο και έγινε το "έλα να δείς" : Ο Δημόπουλος κυνηγήθηκε και έφαγε της χρονιάς του, ο Ναούμ συνοδεύτηκε... κλωτσηδόν στην έξοδο και ακολούθησαν τρομερές μάχες των οπαδών με τα ΜΑΤ που κράτησαν μέχρι αργά. Το μεγάλο κόλπο όμως έγινε με την ποινή του Ολυμπιακού. Μηδενισμός (ήττα) του αγώνα με τον Αθηναϊκό, αφαίρεση 2 βαθμών και 5 αγωνιστικές εξορία!
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στις 17/02/1991 νικηφόρα απέναντι στο Λεβαδειακό με 0-1 (85' Προτάσοφ). Κάπου εκεί είχαμε την "έκρηξη" του Νίκου Αναστόπουλου, που πήρε... μπρός και καθάριζε όποιον έβρισκε μπροστά του :
24/02/1991, με Πανσερραϊκό : 3-1 (43' - 69' - 78' Αναστόπουλος - 73' Αθανασιάδης)
03/03/1991, με Λάρισα : 2-0 (2' - 32' Αναστόπουλος)
10/03/1991, με Παναθηναϊκό : 0-1 (52' Αναστόπουλος)
Η ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Αναστόπουλο να δακρύζει όταν σκόραρε, αφύπνισε και πάλι το "Θαλή" που έστειλε τους κομμάντο του στον επόμενο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στο Άργος (17/03/1991), όμως το γήπεδο σειόταν απ'τον κόσμο του Ολυμπιακού που είχε κατακλύσει από άκρη και προκειμένου να γίνει Βαγδάτη το Άργος, οι κομμάντο μετά το πρώτο 20λεπτο φαλτσοσφυριγμάτων, δεν ξανασφύριξαν λάθος. Ο Ολυμπιακός παρέσυρε και τον Πανιώνιο (4-1 : 26' - 32' Προτάσοφ, 35' Χριστοδούλου, 60' Αναστόπουλος - 75' Λαγωνικάκης).
Οι κομμάντο ξανάπιασαν δουλειά μια εβδομάδα αργότερα : 24/03/1991 στα Γιάννενα, ο τοπικός ΠΑΣ και ο Ολυμπιακός μένουν στο 0-0 με τους "κομμάντο" να εφευρίσκουν οφσάϊντ στον Αναστόπουλου και επιθετικά φάουλ στον Προτάσοφ. Ο Ολυμπιακός επέβαλλε το νόμο του στη Νίκαια (31/03/1991, 2-1 : 48' - 58' Σοφιανόπουλος - 89' Καλογερόπουλος) και στις 07/04/1991 ο "Θαλής", στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής τον "τελείωσε" οριστικά... Με πρωταγωνιστή τον κάποτε... "κορυφαίο" (όπως ο Βασσάρας, ένα πράγμα) Βασίλη Νικάκη, ο Ολυμπιακός ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ σε ήττα στην Τούμπα με 3-2 (2' Αλεξίου, 66' - 77' Σκαρτάδος - 13' Σοφιανόπουλος, 83' Κωφίδης) καθώς ο πρώην... κορυφαίος μόνο που δε σκόραρε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Σα να μην του έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει και τη... χασογκολίτιδα του Παναγιώτη Σοφιανόπουλου, που έκανε το μοναδικό στα χρονικά πλασέ ΑΟΥΤ, από τη... γραμμή του τέρματος!
Με τον Παναθηναϊκό πλέον να έχει αποσπαστεί και να μη κινδυνεύει, οι διαιτησίες που ακολούθησαν ήταν άψογες, καθώς και ο Ολυμπιακός τα'χε παρατήσει και απλά κοίταζε να πάρει τη 2η θέση. Στις 02/06/1991, την τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Άρη στο στάδιο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός ξέσπασε τις αδικίες μιας χρονιάς στον Άρη, στο γήπεδο του οποίου ξεκίνησε ο αποκεφαλισμός του απ'την κορυφή της βαθμολογίας : 5-1 το τελικό σκορ με γκολ των Μαυρομμάτη, Σάβιτσεφ (2), Σαββίδη και Σοφιανόπουλου (για τον Άρη είχε μιώσει προσωρινά ο Μπουγιουκλής). Στο τέλος του αγώνα έγινε φιέστα (!) για το ΚΛΕΜΜΕΝΟ πρωτάθλημα μιας ομάδας που είχε όλα τα φόντα να πάρει τον τίτλο, αλλά εξοντώθηκε βρώμικα και απροκάλυπτα απ'την ΕΠΟ και την ΕΠΑΕ του "Θαλή απ'το Ρέθυμνο".
Όρθιοι από αριστερά : Λιτοφτσένκο, Σάβιτσεφ, Χριστοδούλου, Ταληκριάδης, Τσαλουχίδης
Καθιστοί από αριστερά : Παχατουρίδης, Μαυρομμάτης, Προτάσοφ, Αναστόπουλος, Καραταΐδης, Κωφίδης
Καθιστοί από αριστερά : Παχατουρίδης, Μαυρομμάτης, Προτάσοφ, Αναστόπουλος, Καραταΐδης, Κωφίδης
Η τελική βαθμολογία : Παναθηναϊκός 54, Ολυμπιακός 46, ΑΕΚ 42. Ο Παναθηναϊκός ήταν... "άξιος" πρωταθλητής, με σπόνσορα το "Θαλή από το Ρέθυμνο". Η ομάδα που είχε στις τάξεις της παίκτες όπως τους Όλεγκ Προτάσοφ, Νίκο Αναστόπουλο, Γιούρι Σάβιτσεφ, Τάσο Μητρόπουλο, Παναγιώτη Σοφιανόπουλο, Γκενάντι Λιτοφτσένκο, Μηνά Χαντζίδη, Σάββα Κωφίδη, Ηλία Σαββίδη, Γιώτη Τσαλουχίδη, Νίκο Τσιαντάκη, έμενε χωρίς τίτλο απ'την ομάδα της καρδιάς του "Θαλή"...
(*) Αν κάνετε click στη φωτογραφία της ομάδας για μεγένθυνση, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στον πίνακα του σκορ που διακρίνεται στο βάθος : Δείτε το όνομα του επόπτη...
9 σχόλια:
ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ;
Λες να το κράταγε μανιάτικο απ'τις αρχές τις δεκαετίας του '80, που του'βγαλε εκείνη την κεφαλιά-γκολ ο Σαργκάνης; :Ρ
ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ. :P
ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΚΑΤΕΛΗΞΕ, ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΕΚ ΜΙΛΗΤΟΥ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ.
ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΘΑΛΗΣ; ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.
ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΘΑΛΗΣ;;;
Δύσκολο το ερώτημα... Αν εξαιρέσεις το Σαλιαρέλη που τον έκλεισαν και φυλακή στη συνέχεια, μένει μια πλειάδα ποδοσφαιροπαραγόντων που θα μπορούσαν να είναι ο "Θαλής" :Ρ
Paliopoustara Douro gamo to spiti sou moulosperma!!!!!!!
telika poios einai o 8alhs apo to re8ymno???
ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΗΣ??? ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ...:P:P
Ο "Θαλής" δεν ήταν άλλος από τον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη που πέθανε λίγα χρόνια αργότερα
Αδελφός του 'Ρινγκο", κινούσε τα νήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου προσλαμβάνοντας στις εταιρίες πετρελαιοειδών της οικογενείας τους πλείστους των συγγενών διαιτητων,ποδοσφαιριστων,ακόμα και παραγόντων
Κινούσε τα νήματα της "Κρητικής μαφίας" η οποία υφίσταται ακόμα και σήμερα χρησιμοποιόντας ακόμα και τρομοκρατικές μεθόδους σε όποιον δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους
Μετά τον θάνατο του ο 'Ρινγκο' ουσιαστικά "τα παράτησε" διότι ο ίδιος και ο άλλος του αδελφός ο 'Βαρδής" δεν είχαν την δυνατότητα να συνεχίσουν την δράση του προκατόχου τους.
Επίσης η δημοσιογραφία έπαιξε τεράστιο ρόλο την εποχή εκείνη διαστρεβλώνοντας στο μέγιστο την βρωμερη κατάσταση με σημαιοφόρους τους Χρήστο Σωτηρακόπουλο και Φίλιππο Συρίγο
Τέλος, ακόμα και ο"αποδυτηριάκιας" του φιλάθλου που δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Καίσαρη εκβιάστηκε και τρομοκρατήθηκε από την "οικογένεια" για να σταματήσει να αρθρογραφει απροκάλυπτα εναντίον του κατεστημένου τους και να αποκαλεί "Ρίγκο" τον Γιώργο ...Εγγράφως αλλάόχι ενυπόγραφα βεβαιως απαιτήθηκε από τον 'Θαλή" να τον αποκαλεί 'Καπετάνιο' ...όπερ και εγένετο
Οι πιο βρώμικες εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαι 35 και τα θυμάμαι πολύ καλά, γιαυτό και είμαι αντιπαναθηναικός μέχρι το κόκκαλο. Οι παλαιότεροι φίλοι θα θυμούνται τις τακτικές του "ρίνγκο" και την ένδοξη ιστορία του "τριφυλλιού" αλλά και τους τσάτσους τους όφη, αθηναικό, σαλιαρέλη και το ρόλο που έπαιζε το αεκάκι. Δακρυγόνα, διακοπές αγώνων.. Και φοβερές σφαγές σε εντός-εκτός έδρας ενώ ο ΠΑΟ έδινε 26 φιλικά το χρόνο.
Δημοσίευση σχολίου