Σελίδες

1 Αυγ 2011

Peter Ofori-Quaye (Ghana, 1997-2003)

Ο Πίτερ Οφορίκουε γεννήθηκε στις 21/03/1980 στην Γκάνα και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, Άκρα. Σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Γκαπόα Ρίντερς, όταν σε ηλικία 15 ετών τον εντόπισε ο τότε πρόεδρος της Καλαμάτας, Σταύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρισκόταν λόγω εργασίας συχνά στην Αφρική και είχε το... βίτσιο να κάνει τον scout της ομάδας της Καλαμάτας, παίρνοντας πολλές φορές μαζί του στην Καλαμάτα παίκτες για δοκιμή. Το καλοκαίρι λοιπόν του 1995 ο Παπαδόπουλος πήρε τον Οφορίκουε στην Καλαμάτα όπου αρχικά έπαιζε στην ομάδα των νέων, αφού ο τότε προπονητής της Καλαμάτας, Ντράγκαν Κοκότοβιτς, φοβούμενος και το νεαρό της ηλικίας του, δεν τον εμπιστευτόταν ως εναλλακτική λύση για την επιθετική γραμμή της ομάδας του, στην οποία είχε ήδη αρκετές λύσεις (Λυμπερόπουλος, Τζόνσον, Μουφ, Σεντεμέντες). Ο Κοκότοβιτς όμως δεν τελείωσε τη χρονιά και αντί αυτού ανέλαβε ο Σουηδός Μπο Γιόχανσον, ο οποίος έδειξε να εκτιμάει το ταλέντο του Οφορίκουε και τον "ανέβασε" στην πρώτη ομάδα, με την οποία πρόλαβε να κάνει και 8 συμμετοχές και να σημειώσει και το 1ο του γκολ στην Α' Εθνική. Το καλοκαίρι του 1996 η επιθετική γραμμή της Καλαμάτας άλλαξε δραστικά, αφού οι Σεντεμέντες - Στυλιανόπουλος - Μουφ αποχώρησαν μετά τον Λυμπερόπουλο που πήγε στον Παναθηναϊκό και αντί αυτών ήρθαν οι Ρίκαρντουρ Ντάντασον, Πέτερ Λάρσον και ο Βραζιλιάνος Αντεμάρ από τον ΑΟ Πύργου. Ο Γιόχανσον εμπιστεύτηκε απ'την αρχή τον 16χρονο Οφορίκουε και αυτός τον δικαίωσε, ενώ με το γκολ που πέτυχε στις 13/10/1996 στο ισόπαλο Ολυμπιακός - Καλαμάτα στο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος (2-2) μπήκε στο μάτι του Γιώργου Λούβαρη, στενού συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο Οφορίκουε ξανασκόραρε εναντίον του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην ήττα με 1-4 για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Σωκράτης Κόκκαλης πείθεται πως στο πρόσωπο του Οφορίκουε βρήκε ένα ακατέργαστο διαμάντι με μεγάλη ενδεχομένως μεταπωλητική αξία και το καλοκαίρι του 1997 θα δαπανήσει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ένα ποσό που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δραχμές (!) για να αποκτήσει τον νεαρό Γκανέζο. Ο Οφορίκουε λοιπόν πιάνει λιμάνι, μετά από 38 συμμετοχές και 8 γκολ με τη φανέλα της Καλαμάτας, παρά την περί του αντίθετου εισήγηση του τότε προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς που δεν καιγόταν για την απόκτηση του. O κόσμος της ομάδας υποδέχεται με ενθουσιασμό τον Οφορίκουε, με τις εφημερίδες να "σιγοντάρουν" μιλώντας για τεράστιο ταλέντο που θα αφήσει εποχή με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στο φιλικό με την Λέστερ τον Αύγουστο του 1997 ο Οφορίκουε θα σκοράρει και θα αποθεωθεί από τον κόσμο που βρέθηκε στο στάδιο Καραϊσκάκη ενώ οι εφημερίδες ξεκινάνε να μιλάνε για το ταλέντο του Αφρικανού.

Το πρώτο επίσημο γκολ του Οφορίκουε συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη, καθώς ο Γκανέζος σκόραρε στην ήττα του Ολυμπιακού από την Ρόζενμποργκ με 5-1 στην Νορβηγία για τη φάση των ομίλων του Champions League. Ο λόγος που συζητήθηκε το γκολ αυτό ήταν το γεγονός πως ο Οφορίκουε ήταν 17 ετών και 195 ημερών, πράγμα που τον έκανε τον νεαρότερο ποδοσφαιριστή που σκόραρε στη διοργάνωση. Παρά την βαριά ήττα και το επεισόδιο του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο αεροδρόμιο με τον Μυριανάκη, έναν υπάλληλο του αεροδρομίου, το γκολ του Οφορίκουε είναι το επίκεντρο της συζήτησης. Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 05/10/1997 ο Οφορίκουε θα σκοράρει δύο φορές στο 6-1 επί της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική ενώ συνεχίζει να ανεβάζει τις μετοχές του σκοράροντας στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ αλλά και στο ΟΑΚΑ στο 5-2 επί του Ηρακλή. Όλοι μιλάνε για "δικαίωση" των Λούβαρη και Κόκκαλη που δαπάνησαν ένα τεράστιο ποσό για να φέρουν στον Πειραιά το "next big thing" του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ έχουν αρχίσει να ακούγονται και γκρίνιες για τον Μπάγεβιτς που δεν τον έχει μονίμως βασικό στην 11άδα της ομάδας. Και κάπου εκεί, ο Οφορίκουε καλείται στην εθνική ομάδα της Γκάνας... Ο νεαρός Αφρικανός θα φύγει για να συμμετάσχει με την εθνική της χώρας του στο Κόπα Άφρικα, θα αγωνιστεί εκεί αλλά θα... ξεχάσει να γυρίσει. Επικαλείται πρόβλημα με τη βίζα του και θα γυρίσει σχεδόν ένα δίμηνο μετά, κάνοντας έξαλλο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που τον στέλνει στη διοίκηση. Το αγαπημένο παιδί του Γιώργου Λούβαρη όμως δεν ήταν δυνατόν να τιμωρηθεί για το πρώτο του παράπτωμα στην ομάδα και παίρνει συγχωροχάρτι. Ο Οφορίκουε θα ολοκληρώσει τη σεζόν πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ και όλοι προβλέπουν / προβλέπουμε λαμπρό μέλλον για τον πιτσιρικά Αφρικανό...

Η δεύτερη σεζόν του Οφορίκουε στην ομάδα ξεκίνησε και πάλι με τους καλύτερους οιωνούς, αφού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ ενάντια στον Απόλλωνα Αθηνών στη νίκη με 2-5 και λίγες ημέρες αργότερα ξανασκοράρει τόσο στη νίκη επί της Βέροιας (0-3) όσο και στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-2). Σταδιακά έχασε τη θέση του στην εντεκάδα γιατί οι εμφανίσεις του δεν είχαν την απαιτούμενη σταθερότητα ενώ ο νεαρός Αφρικανός έδειχνε να έχει συνειδητοποιήσει πως ήταν "προστατευόμενος" της διοίκησης, με αποτέλεσμα τα πειθαρχικά παραπτώματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Φυσικά απ'αυτά δεν θα μπορούσε να λείψει η καθυστερημένη επιστροφή του από την Γκάνα μετά από τη διακοπή των Χριστουγέννων, πράγμα που εξόργισε τον Μπάγεβιτς. Ο προπονητής της ομάδας τον επανέφερε στην ομάδα στον αγώνα κυπέλλου με τον Ιωνικό και o Οφορίκουε σκόραρε το τελευταίο γκολ του ματς στο χορταστικό 4-7 υπέρ του Ολυμπιακού. Παρ'ότι ο Οφορίκουε δεν κατάφερε να βρεί θέση βασικού στην 11άδα - μιας και ο Ολυμπιακός της σεζόν 1998-1999 με Γκόγκιτς - Αλεξανδρή μπροστά πήγαινε "τρένο", αλλά κατάφερε έστω να "κερδίσει" τον κόσμο που είχε αρχίσει να "παγώνει" απέναντι του με τα τερτίπια του : Στις 05/05/1999 πέτυχε το 2ο γκολ του Θρύλου στον τελικό κυπέλλου με τον αιώνιο πελάτη και αποθεώθηκε, ενώ το καλοκαίρι ο τύπος έγραφε οτι ο Οφορίκουε θα είναι το νέο όπλο του Θρύλου, ήταν υπόδειγμα στην προετοιμασία και το πολυπόθητο "συγχωροχάρτι" δόθηκε. Άλλωστε ο Οφορίκουε "πούλαγε", όντας βασικότατο στέλεχος της Γκάνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 1997.

Η νέα σεζόν ήταν ακόμα πιο δύσκολη. Ο Οφορίκουε ξεκίνησε με 2 γρήγορα γκολ, στο κύπελλο με τη Νάουσα και στην 2η αγωνιστική με τον Πανιώνιο, αλλά τα προβλήματα άρχισαν ξανά καθώς ο παίκτης έδειχνε άκεφος στις προπονήσεις και εκνεύριζε τον Μπάγεβιτς, ενώ συν τοις άλλοις η προσθήκη του μάγου Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέϊρα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια επιλογής ως προς τον καταρτισμό της βασικής εντεκάδας. Τα χειρότερα ήρθαν με την παραίτηση του Μπάγεβιτς και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αλμπερτίνο Μπιγκόν, που έδειχνε ξεκάθαρα πως δεν έτρεφε και ιδιαίτερη εκτίμηση στις ικανότητες του Οφορίκουε, φροντίζοντας να ενισχύσει την ομάδα με άλλον έναν επιθετικό στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (Λάμπρος Χούτος). Ο Οφορίκουε έκανε την καθιερωμένη του... τσάρκα στην Γκάνα φροντίζοντας να επιστρέψει καθυστερημένα, και ουσιαστικά θέτει εαυτόν εκτός ομάδας, απογοητεύοντας τον κόσμο που έβλεπε άλλο ένα "αιώνιο ταλέντο" να χάνεται. Λίγους μόλις μήνες πριν η διοίκηση του είχε κάνει αναπροσαρμογή συμβολαίου του, προσθέτοντας μια ιδιαίτερα υψηλή ρήτρα, πράγμα που έδειχνε αν μη τι άλλο οτι η διοίκηση πίστευε ακόμη πως ο νεαρός Γκανέζος έχει μεγάλη μεταπωλητική αξία, ορμώμενη προφανώς από τις πολύ καλές εμφανίσεις του Οφορίκουε με την εθνική Γκάνας στο Κόπα Άφρικα, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά αλλά ηττήθηκε από τη Νότια Αφρική. Ο Μπιγκόν έφυγε, ήρθε ο Ματζουράκης, ο οποίος μπορεί να μην πολυχρησιμοποίησε τον Οφορίκουε στις 8 "καυτές" αγωνιστικές της σεζόν 1999-2000 που έκριναν τον τίτλο, αλλά τον αντιμετώπισε σαν ίσο με τους άλλους από τη νέα σεζόν δίνοντας του ευκαιρίες. Ο Γκανέζος σκόραρε μάλιστα και στο νικηφόρο 2-1 επί της Λιόν για το Champions League στο ΟΑΚΑ, αλλά σιγά σιγά επανήλθε στις μέτριες εμφανίσεις και έχασε τη θέση του στην ομάδα. Ο Λεμονής που αντικατέστησε τον Ματζουράκη του έδωσε ευκαιρίες στην αρχή, αλλά κι αυτός σιγά σιγά έβλεπε οτι δεν μπορούσε να ποντάρει και πολλά στον Γκανέζο. Πάντως η σεζόν 2000-2001 ήταν απ'τις παραγωγικές του, αφού πέτυχε 7 γκολ στις 20 συμμετοχές του.

Η σεζόν 2001-2002 ήταν μια απ'τα ίδια με τον Οφορίκουε να κάνει τις καθιερωμένες κοπάνες του και την γενική παρουσία του να κυμαίνεται στη μετριότητα, αν και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς σκοράροντας στο 2-2 με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την 2η αγωνιστική του Champions League. Ο κόσμος πλέον ήταν φανερό οτι δεν πίστευε στον Οφορίκουε, ενώ και οι διοικούντες είχαν ομολογήσει σε ανύποπτο χρόνο πως "ίσως" παραχάϊδεψαν τον Γκανέζο. Ο Οφορίκουε ήταν "ζεστός" τον Μάρτιο του 2002 όπου πέτυχε συνολικά 5 γκολ, αφού έδωσε μια σπουδαία παράσταση στις 17/03/2002 πετυχαίνοντας χατ τρικ στον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, αλλά στη συνέχεια "χάθηκε" πάλι. Ο Τάκης Λεμονής με το τέλος της σεζόν έκανε τα πλάνα του και μέσα σε αυτά δεν συμπεριλάμβανε τον Γκανέζο, που θεωρούσε πως για τον Ολυμπιακό του αύριο ήταν περιττός. Έτσι, στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για τη σεζόν 2002-2003, γνωστοποιεί στον Οφορίκουε πως είναι περιττός για την ομάδα και πως πρέπει να ψάξει να βρεί άλλη, αφήνοντας τον να προπονείται μόνος του στου Ρέντη, με την υπόλοιπη ομάδα να αναχωρεί για το εξωτερικό για την πρώτη φάση της προετοιμασίας, προκαλώντας τη δυσφορία του Γιώργου Λούβαρη. Ο Λεμονής παρά το εκρηκτικό ξεκίνημα με το 6-2 επί της Λεβερκούζεν μπαίνει στο μάτι του Κόκκαλη μετά την βαριά ήττα με 3-0 απ'την Μακάμπι, ενώ αρχίζει να έχει προβλήματα πειθαρχίας στην ομάδα και στου Ρέντη "μυρίζει" απόλυση. Λίγο πριν απολυθεί πάντως, πήρε τον Οφορίκουε... απ'τις μπουλντόζες που έσκαβαν το προπονητήριο και τον έβαλε να παίξει βασικός στο Όλντ Τράφορντ στην βαριά ήττα με 4-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Ακολούθησαν αλλαγές επί αλλαγών... Έφυγε ο Λεμονής, ήρθε ο Κόλλιας για λίγο, μετά ο Κάτανετς, έφυγε κι αυτός και ανέλαβε ο Προτάσοφ, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο να πάρει το 7ο συνεχόμενο. Στην προσπάθεια του και με δεδομένους τους συνεχείς τραυματισμούς του Χούτου αλλά και το γεγονός οτι ο Αλέξης Αλεξανδρής δεν έκανε καλή χρονιά, αφού τα χρόνια βάραιναν την πλάτη του αρκετά, ο Ουκρανός συμπεριέλαβε στα σχέδια του και τον Οφορίκουε, ο οποίος πέτυχε τα τελευταία του 5 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφού το καλοκαίρι του 2003 ο Σωκράτης Κόκκαλης πείστηκε οτι δεν μπορούσε να περιμένει τίποτα απ'τον Γκανέζο και συναίνεσε στην αποδέσμευση του.





Απόδειξη του πόσο σοβαρά έπαιρνε τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και το μέλλον του ο Οφορίκουε ήταν το γεγονός πως μετά την αποδέσμευση του από τον Ολυμπιακό επέστρεψε στην Γκάνα για να ασχοληθεί με τις... ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της οικογένειας του! Μετά από ένα εξάμηνο περίπου επέστρεψε στο ποδόσφαιρο, όταν εντάχθηκε στο δυναμικό της Λίμπερτι Προφέσιοναλς, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2005 όταν και επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ. Στον ΟΦΗ έμεινε για μιάμιση σεζόν, συμμετέχοντας σε 40 παιχνίδια και σκοράροντας σε 8, ένα εκ των οποίων με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (17/9/2006, ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-2 για την 4η αγωνιστική). Το καλοκαίρι του 2007 μεταπήδησε στην Χάποελ Ιρόνι Κιριάτ-Σμόνα του Ισραήλ, απ'την οποία αποχώρησε ένα χρόνο μετά, έπειτα από 26 συμμετοχές και 4 γκολ. Η σεζόν 2008-2009 τον βρήκε στην Κύπρο να αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕ Λεμεσού, η οποία τον αποδέσμευσε το καλοκαίρι του 2009 μετά από 11 συμμετοχές και 3 γκολ. Ο Οφορίκουε επέστρεψε στην Γκάνα όπου ενδεχομένως να ασχολείται με τα ξενοδοχεία των γονιών του. Ο Οφορίκουε ήταν ένας ταλαντούχος επιθετικός με καλή τεχνική κατάρτιση, αίσθηση του γκολ αλλά παντελή έλλειψη επαγγελματισμού και αισθήματος ευθύνης. Θα μπορούσε να γίνει ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, έμεινε όμως άλλο ένα ταλέντο που παρέμεινε αιώνιο ταλέντο. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε 90 συμμετοχές και 33 γκολ, ενώ χρίστηκε 18 φορές διεθνής εκ των οποίων σκόραρε στις 2.


Τα γκολ του Οφορίκουε με τη φανέλα του Ολυμπιακού
01/10/1997 (1997-1998, 2η Αγωνιστική Ομίλων Champions League), ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-1 (68' 4-1)
05/10/1997 (1997-1998, 5η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 6-1 (4' - 10' 1-0, 2-0)
18/10/1997 (1997-1998, 6η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 (27' 0-1)
16/11/1997 (1997-1998, 10η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 5-2 (35' 3-0)
12/04/1998 (1997-1998, 30η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 4-2 (45' - 57' 2-1, 3-1)
03/05/1998 (1997-1998, 31η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (77' 0-2)
22/08/1998 (1998-1999, 1η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-5 (30' 0-2)
12/09/1998 (1998-1999, 3η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΒΕΡΟΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3 (44' 0-3)
30/10/1998 (1998-1999, 8η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (7' 0-1)
12/01/1999 (1998-1999, Φάση 16, Κύπελλο), ΙΩΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-7 (90' 4-7)
05/05/1999 (1998-1999, Τελικός Κυπέλλου), ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (90' 0-2)
11/08/1999 (1999-2000, Προκριματικά Κυπέλλου), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΑΟΥΣΑ 5-0 (49' 3-0)
25/09/1999 (1999-2000, 2η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 5-0 (31' 1-0)
12/08/2000 (2000-2001, Προκριματικά Κυπέλλου), ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4 (72' 1-3)
23/08/2000 (2000-2001, Προκριματικά Κυπέλλου), ΤΡΙΚΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-5 (31' 1-2)
20/09/2000 (2000-2001, 2η Αγωνιστική Ομίλων Champions League), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΙΟΝ 2-1 (19' 1-0)
11/12/2000 (2000-2001, 10η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3 (24' 0-1)
07/01/2001 (2000-2001, 13η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0 (45' 2-0)
21/01/2001 (2000-2001, 15η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 4-1 (39' 3-0)
24/01/2001 (2000-2001, Φάση 16, Κύπελλο), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 6-1 (53' 4-1)
18/09/2001 (2001-2002, 2η Αγωνιστική Ομίλων Champions League), ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2 (83' 1-2)
10/03/2002 (2001-2002, 19η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (45' 1-2)
17/03/2002 (2001-2002, 20η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 6-0 (66' - 70' - 72' 4-0, 5-0, 6-0)
31/03/2002 (2001-2002, 22η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 3-0 (42' 3-0)
16/02/2003 (2002-2003, 19η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-5 (74' 1-2)
02/03/2003 (2002-2003, 21η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 (80' - 84' 0-2, 1-3)
16/03/2003 (2002-2003, 23η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (75' 0-2)
06/04/2003 (2002-2003, 25η Αγωνιστική, Πρωτάθλημα), ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4 (60' 1-1)