Σελίδες

4 Φεβ 2008

Στηρίζουμε τον προπονητή των διπλών στην Ευρώπη;

by ANASTO


Ποιός θα ήταν ο ιδανικός προπονητής αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό;

Ένας προπονητής που θα έβγαινε από τα σπλάχνα της ομάδας, θα έφερνε καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη, οδηγώντας τη στην Ευρωπαϊκή καταξίωση και στην Ελλάδα θα έπαιρνε πρωταθλήματα και ντάμπλ. Σωστό;

Λάθος.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τον προπονητή των διπλών στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις ευκαιρίες που πρέπει να του δωθούν ακόμα κι αν πάει χαμένη η φετινή χρονιά όσον αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ας θυμηθούμε μία σχετικά πρόσφατη ιστορία. Ο Μπουμπλής ή κατά κόσμον Χουάν Ραμόν Ρότσα ανέλαβε τον Παναθηναϊκό το 1994 και μέσα σε δύο χρόνια πήρε ένα ντάμπλ την πρώτη χρονιά, ενώ την επόμενη χρονιά, έφτασε την ομάδα του στους 4 της Ευρώπης με δύο νίκες εκτός έδρας (Νάντ, Άγιαξ) και πήρε ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Το ποιόν του συμπαθούς Ινδιάνου όσον αφορά στις προπονητικές του ικανότητες είναι πλέον γνωστό σε όλους. Ο Αργεντινοαιγαλεώτης πήρε μία έτοιμη και δουλεμένη ομάδα από το μεγάλο Ίβιτσα Όσιμ και με σωστή διαχείριση (και τις απαραίτητες αβάντες) πέτυχε σπουδαία αποτελέσματα. Όταν όμως με την πάροδο του χρόνου το υλικό της ομάδας έπρεπε να ανανεωθεί, ο Ρότσα απέτυχε να προσδώσει έστω και το παραμικρό στοιχείο, με αποτέλεσμα η ομάδα του την επόμενη χρονιά να μείνει ακόμα και εκτός Ευρώπης. Η μετέπειτα πορεία του είναι ενδεικτική των ικανοτήτων του ως προπονητής.

Το φαινόμενο αυτό είναι ευρέως διαδεδομένο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν προπονητές που στήνουν ομάδες και προπονητές που διαχειρίζονται έτοιμες ομάδες. Παραδείγματα υπάρχουν άφθονα και στον ευρωπαϊκό χώρο. Η Πάρμα έκανε "όνομα" τον Νέβιο Σκάλα, αλλά στην ουσία ήταν μία ομάδα που έφτιαξε ο Αρίγκο Σάκι. Ο Σκάλα έκτοτε περιφέρει το σαρκίο του από χώρα σε χώρα εκμεταλλευόμενος αυτήν την επιτυχία του, ενώ ακόμα κι ο ανεκδιήγητος Μαλεζάνι, πάλι με την Πάρμα, έκανε όνομα κατακτώντας το ΟΥΕΦΑ το 1999, εκμεταλλευόμενος την ομάδα που έφτιαξε τις περιόδους 96-98 ο Αντσελότι. Ο Λεγκέν, που κάποτε ήθελε κι ο Ολυμπιακός, πήρε τη Λυόν έτοιμη ομάδα από τον Σαντινί ενώ τώρα, που προσπαθεί να στήσει μόνος του ομάδες στη Ρέιντζερς και την ΠΣΖ, τα έχει βρει σκούρα. Ντελ Μπόσκε, Κούπερ, Γκέρετς είναι άλλα διάσημα ονόματα που ενώ διαχείριστηκαν καλά τη δουλειά των προκατόχων τους, είναι πλέον γνωστοί για την ανεπάρκεια τους να δημιουργήσουν ομάδες.


Ο σερ Τάκης ανήκει σαφέστατα στην κατηγορία των προπονητών-διαχειριστών. Με πρωτοποριακούς αυτοματισμούς, συστήματα ανάπτυξης και αλληλοκάλυψης, με άμυνα ζώνης στα στημένα, με το ρόμβο στο κέντρο που τότε λοιδωρήθηκε αλλά σήμερα εκθειάζεται, με γρήγορο και θεαματικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός του Ματζουράκη έπαιζε, κατά την άποψη μου, το καλύτερο ποδόσφαιρο όσο καιρό θυμάμαι την ομάδα, από τα τέλη του 70 δηλαδή. Ο Λεμονής, με προίκα τη δουλειά των Μπάγεβιτς-Ματζουράκη, διατήρησε τα κεκτημένα όπως και το σύστημα της ομάδας σαν κόρη οφθαλμού. Σταδιακά όμως, οι αυτοματισμοί της ομάδας έφθιναν, ώσπου χάθηκαν εντελώς κι έδωσαν τη θέση τους στους αυτοσχεδιασμούς των μεγάλων σταρ. Οι όποιες προσπάθειες του Λεμονή να αλλάξει κάτι στον τρόπο ανάπτυξης του Ολυμπιακού κατέληγαν σε παταγώδη αποτυχία, με αποτέλεσμα πάντοτε ο "Τάκαρος" να επιστρέφει άρον-άρον στην πεπατημένη των προκατόχων του και να ποντάρει στις καλές σχέσεις και στο ταλέντο των παικτών της ομάδας για να σύρουν το κάρο από τη λάσπη. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, δεν τους χαλούσε ποτέ χατήρι, με αποτέλεσμα τα "παλιόπαιδα" να κάνουν τις προπονήσεις παιδική χαρά. Είναι ενδεικτική η αναγόρευση του 18χρονου τότε Καστίγιο, σαν αρχηγού της ομάδας, κατά την προετοιμασία για τη σεζόν 2001-02. Την ίδια σεζόν, είχε αποτυχήμενα αποπειραθεί να αλλάξει το σύστημα, με το 4-4-2 να δίνει τη θέση του στο 4-5-1 . Να τι δήλωνε τότε στους "δημοσιογραφικούς κύκλους" ο σερ Τάκης:


Δύναμη στο κέντρο
* Οι «ερυθρόλευκοι» θα παρατάσσονται με το σύστημα 4-5-1 στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στα ντέρμπι του πρωταθλήματος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΡΟΣ

Καρεμπέ και Ζε Ελίας θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ του Ολυμπιακού, ενώ ο Τζιοβάνι θα παίζει μπροστά από αυτούς σε πιο ελεύθερο ρόλο. Ο Ολυμπιακός 2001-2002 «κτίζεται» στο αθλητικό κέντρο του Ζέεφελντ στην Αυστρία, όπου ο Τάκης Λεμονής κάνει τα πλάνα του για νέο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας του που θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τους πέντε χαφ.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έχει στη διάθεση 27 ποδοσφαιριστές (εκτός από τον τραυματία Χούτο) και έχει κατά νου ποιοι θεωρούνται επικρατέστεροι για να εφαρμόσουν το νέο σύστημα.


Οι πρόβες που θα γίνουν στην Αυστρία δεν πρόκειται να βγάλουν τη «νέα ενδεκάδα», ωστόσο, θα δείξουν σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι». Ασφαλώς, το τελευταίο φιλικό με τη Λάτσιο (το τρίτο κατά σειρά στις 31 του μήνα) θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου.


Ο Τάκης Λεμονής επιθυμεί οι ποδοσφαιριστές του να αφομοιώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το σύστημα «4-5-1», που θα εφαρμόζεται στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ (όπου ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος), καθώς και στους σημαντικούς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος (ντέρμπι, εκτός έδρας ματς).

ΔΥΟ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ
Η φιλοσοφία του 41χρονου τεχνικού είναι ενισχυμένο κέντρο με πέντε ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι δύο θα αναλάβουν ρόλο αμυντικού χαφ. Το ζητούμενο για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι αφ' ενός να κλείσουν οι διάδρομοι προς την εστία του Ελευθερόπουλου και αφ' ετέρου να υπάρξει σωστή λειτουργία στην αμυντική γραμμή.

Ο Λεμονής πιστεύει ότι η μεσαία γραμμή αποτελεί βαρόμετρο όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, γι' αυτό θα επιλέξει ποδοσφαιριστές με ψηλή τεχνική κατάρτιση. Παράλληλα, οι «πέντε» του κέντρου θα πρέπει να έχουν αρμονική συνεργασία μεταξύ τους, καθώς με την άμυνα και την επίθεση. Ο κόουτς της πειραϊκής ομάδας θέλει οι μέσοι να έχουν τα στοιχεία της δύναμης, της ταχύτητας, της αλληλοκάλυψης, του πρέσινγκ και της οργάνωσης.


Όσον αφορά την αμυντική γραμμή ο Λεμονής πιστεύει ότι για τη θωράκισή της οι τέσσερις παίκτες θα πρέπει να είναι δυνατοί, γρήγοροι και αποτελεσματικοί στα μαρκαρίσματα τόσο στον αέρα όσο και στο χαμηλό παιχνίδι. Παράλληλα, οι δύο «πύργοι» θα πρέπει να έχουν άριστη φυσική κατάσταση, να συνεργάζονται με τους κεντρικούς αμυντικούς, να καλύπτουν τους χώρους τους, να βγαίνουν στην επίθεση για να προσφέρουν βοήθειες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και να έχουν γρήγορες επιστροφές.


Σχετικά με τον κλασικό επιθετικό, ο ρόλος του θα είναι να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα και έξω από την αντίπαλη περιοχή, να παίρνει κατάλληλες θέσεις, να απασχολεί δύο αμυντικούς, να μαρκάρει και να μην είναι στατικός.


Την περισσότερη δουλειά στον χώρο του κέντρου θα κληθούν να κάνουν οι δύο αμυντικοί χαφ. Οι δύο θέσεις θα καλυφθούν από τους Μοεντίν Ζε Ελίας και Κριστιάν Καρεμπέ. Πάνω στο δίδυμο από τη Βραζιλία και τη Γαλλία θα «κτιστεί» ο νέος Ολυμπιακός. Η στρατηγική των Ζε Ελίας, Καρεμπέ θα είναι η «καλή άμυνα», με σωστά μαρκαρίσματα, με εξουθενωτικό πρέσινγκ, με αδιάκοπο κυνηγητό της μπάλας και η οργάνωση του παιχνιδιού.


ΟΙ ΔΥΟ «ΠΛΑΓΙΟΙ»

Ο τρίτος της «παρέας» του κέντρου θα είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού την προηγούμενη σεζόν). Ο Σέρβος διεθνής με την ελληνική υπηκοότητα θα αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά, ενώ την τέταρτη θέση (στη δεξιά πλευρά),«φλερτάρει» ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο πέμπτος στη μεσαία γραμμή ενδέχεται να είναι ο Τζιοβάνι. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να αγωνιστεί και στην επίθεση. Στην περίπτωση αυτήν τη θέση στο κέντρο διεκδικούν οι Νινιάδης, Ζέτερμπεργκ".


Σας θυμίζει τίποτε αυτή η... θεωρία-"ευχολόγιο";

Στη θεωρία και στις ασκήσεις επί χάρτου όλα εύκολα φαίνονται, αλλά στην εφαρμογή χρειάζεται άνθρωπος με γνώσεις και πυγμή, ώστε να περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Ο Λεμονής δεν ήξερε ούτε πως παίζεται το σύστημα αυτό, ούτε μπόρεσε να πείσει παίκτες κλειδιά για το ρόλο τους στο συγκεκριμένο σύστημα χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες. Σε σχέση με τη σημερινή θεωρία του Λεμονή, η μόνη διαφορά είναι η χρησιμοποίηση του Ζιοβάνι σε ρόλο επιτελικού, πράγμα που ούτως ή αλλως δε πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού ο Λεμονής, φοβούμενος το κλίμα στις εξέδρες, δεν είχε τα κότσια να αφήσει τον Ζιοβάνι έξω. Έτσι χρησιμοποίησε το Ζιοβάνι στην ενδεκάδα αλλά σαν κορυφή στο 4-5-1, αχρηστεύοντας το σύστημα. Μετά ο Τάκης τσατίστηκε που ο μάγος δεν του έκανε τη δουλειά που περιέγραφε στο "job description" και εισηγήθηκε στον Κόκκαλη τη μη ανανέωση του συμβολαίου του, ευτυχώς ο Λεμονής έφυγε νωρίτερα κι ο κόσμος κράτησε τον Ζιοβάνι. Προφανώς έκτοτε, ο Λεμονής διαπίστωσε ότι αυτό που έφταιγε για το ότι δεν έπιασε το σύστημα στην προηγούμενη θητεία του είναι ο ρόλος του επιτελικού χαφ, τον οποίο και "κατήργησε".

Την επόμενη χρονιά είχαμε εμπλουτισμό της "θεωρίας Λεμονή", πέραν του 4-5-1:

"Με την ίδια συνταγή
* Πολλές ευκαιρίες από τον προπονητή στους νέους Ντρασένα, Ανθούλη, Λύγκο, Μενδρινό, Μενετάτο, Ντόβα και Καστίγιο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΡΟΣ

Ο Λεμονής περιμένει πολλά από τον Λάμπρο Χούτο που στην περυσινή περίοδο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.

«Ομάδα που κερδίζει το πρωτάθλημα δεν αλλάζει». Κάπως έτσι σκέφτεται ο Τάκης Λεμονής και με δεδομένο ότι δεν έχουν γίνει οι μεγάλες μεταγραφές στον Ολυμπιακό και σύμφωνα με όσα δήλωσε δεν προβλέπονται.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» υποστήριξε ότι το έμψυχο υλικό της ομάδας του είναι πολύ δυνατό και ικανό να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες στη νέα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε στη θέση του τερματοφύλακα με την απόκτηση του Φάνη Κατεργιαννάκη. Το δεύτερο απόκτημα των πρωταθλητών, ο νεαρός Βραζιλιάνος αμυντικός Εντού Ντρασένα, θα δώσει μάχη για να καθιερωθεί στην ενδεκάδα.

Ο Λεμονής πιστεύει ότι έχει καλό οπλοστάσιο, όμως δεν έγινε η μεταγραφή μεγάλου στόπερ. Παράλληλα, μειώθηκαν οι εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση με τον παροπλισμό των Οφορίκουε και Ρόμπερτς. Ο Ολυμπιακός θα δώσει δύσκολες εξετάσεις την περίοδο 2002-03 και μάλιστα σε νέα έδρα. Το γήπεδο της Ριζούπολης είναι μικρό για τις ανάγκες των φίλων της πειραϊκής ομάδας (έχει χωρητικότητα 14.800 θέσεις). Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει καυτή έδρα. Στη διάθεση του 42χρονου τεχνικού βρίσκονται 29 ποδοσφαιριστές. Ποιοι από αυτούς είναι οι εκλεκτοί του; Κατ' αρχάς ο Λεμονής είναι αποφασισμένος να δώσει ευκαιρίες σε όλους. Θα δουλέψει πολύ με τους νεαρούς Ανθούλη, Λύγκο, Μενδρινό, Μενετάτο, Ντόβα (πρόσφατα έγιναν επαγγελματίες), τον Ουρουγουανό Καστίγιο και τον 21χρονο Ντρασένα.

Ο Λεμονής θα βγάλει οριστικά συμπεράσματα όσον αφορά την ενδεκάδα ύστερα από τους φιλικούς αγώνες που θα δώσει ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του. Πάντως ο «ερυθρόλευκος» κόουτς έχει στο μυαλό του ένα πλάνο με 14-15 ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πάρουν στις... πλάτες τους τον Ολυμπιακό".

Είπατε τίποτε;

Στη συνέχεια ο Λεμονής απολύθηκε κι είχε αποτυχημένα περάσματα από Κύπρο, Καλλιθέα, Λεβαδειακό. Ο Τάκης Λεμονής στο Λεβαδειακό πήρε μία έτοιμη ομάδα δουλεμένη από το Μάκη Κατσαβάκη, με άμυνα-μπετόν για τα δεδομένα της Β' Εθνικής. Ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα, κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις και αποσπώντας βαθμό από τον Παναθηναϊκό. Στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Λεβαδειακός ήταν καθαρά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Με την πάροδο του χρόνου όμως, το οικοδόμημα του Κατσαβάκη άρχισε να γκρεμίζεται. Το Δεκέμβρη ο κόουτς Τάκης Λεμονής φέρνει δικούς του παίκτες (μέσω Φωτίου) για να βάλει τη σφραγίδα του στη σωτηρία της ομάδας. Αλλάζει το σύστημα και την άμυνα με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός στο δεύτερο γύρο να πέσει κατηγορία, παρά τις αβάντες του Ολυμπιακού και τρία-τέσσερα ματς που καθάρισε προσωπικά ο πρόεδρος Γ. Κομπότης. Το χαρακτηριστικό εκείνης της σεζόν του Λεβαδειακού είναι ότι η ομάδα έχασε 8 παιχνίδια με διαφορά ενός γκολ που σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά των συναντήσεων, κι αφού ο Λεμονής είχε γυρίσει όλη την ομάδα πίσω.

Η θητεία του σε ομάδες όπως η Καλλιθέα, ο Λεβαδειακός κι η Ξάνθη έκανε πολλούς να αναθαρρήσουν. "Πιο σοφός επιστρέφει ο Λεμονής" ήταν η ετυμηγορία του Τύπου και πολλοί πίστεψαν ότι όντως, μετά από δουλειά σε ομάδες που μάχονται για την κατηγορία, ο Λεμονής έμαθε πως στήνεται η αμυντική λειτουργία μίας ομάδας, που ήταν κι η αχίλλειος πτέρνα του. Αφού παράτησε γρήγορα-γρήγορα την ιδέα του 4-4-2 που δοκίμασε πέρυσι με τραγικά αποτελέσματα, αποφάσισε να το γυρίσει στο σύστημα του προκατόχου του, με στόχο να κάνει καλύτερη διαχείριση στο 4-3-3 μετά και τις σπουδαίες μεταγραφές του καλοκαιριού. Με την εισαγωγή τρίτου αμυντικού χαφ, ο Ολυμπιακός φέτος στέκεται πολύ καλά αμυντικά παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων στην Ευρώπη, ή όπου ο αντίπαλος παίζει επιθετικά (Πανιώνιος, ΟΦΗ, ΠΑΟ μετά το 1-0 στο κύπελλο). Αντίθετα, όταν ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι, λείπουν παντελώς οι αυτοματισμοί και το σχέδιο ανάπτυξης. Και πως να αναπτυχθεί η ομάδα όταν κατεβαίνει με 8 αμυντικογενείς παίκτες, για να περιορίσουν τον... Σαρακατσάνο και τον Γαλανόπουλο? Ομάδες με έμφαση στον αμυντικό τομέα θα μπορούσαν να φτιάξουν ο κυρ-Σταύρακας ο Διαμαντόπουλος, 0 Σούλης κι ο Τεννές. Ο προπονητής του Ολυμπιακού όμως πρέπει να είναι σε θέση να φτιάξει μία ομάδα που να μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, αφού στο 90% των παιχνιδιών του ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να επιτεθεί.

Παράλληλα, τα παθήματα/κολλήματα από την προηγούμενη θητεία του φαίνεται να συνεχίζουν να τον κατατρέχουν. Όπως έχουμε αναφέρει επανειλλημένα με τον Pesetero, το μικρό ρόστερ των 14-15 ποδοσφαιριστών με τη χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών που δεν γκρινιάζουν, απόρροια της ανασφάλειάς του να χειριστεί τους ποδοσφαιριστές που θα έμεναν εκτός ομάδας σε ένα ρόστερ 22-25 ποδοσφαιριστών, η έλλειψη προπόνησης, η αδυναμία να προσδώσει αυτοματισμούς στο παιχνίδι του, φαίνεται να στοιχίζουν στον Ολυμπιακό το φετινό πρωτάθλημα. Αυτό όμως είναι το λιγότερο: μετά από ένα χρόνο στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Λεμονής δεν δείχνει να είναι σε θέση να δημιουργήσει μία νέα ομάδα. Για να επιστρέψουμε στο αρχικό μας ερώτημα, πέρα από το τι θα γίνει στο φετινό πρωτάθλημα, το μέλημα της διοίκησης αλλά και των οπαδών του Ολυμπιακού πρέπει να είναι η δημιουργία ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Κάτι που είναι απίθανο να συμβεί με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο της ομάδας.

Υ.Γ.: Τον Σίσιτς τον παρακολουθώ από κοντά εδώ και τρία χρόνια και εξακολουθώ να βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που εμφανίζεται να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με τη φανέλα του Λεβαδειακού (κυρίως) αλλά και του Ηρακλή, αντιμετώπιζε και γελοιοποιούσε τους ίδιους αντιπάλους με αυτούς που καλείται να αντιμετωπίσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού και για του λόγου το αληθές, όποιος θέλει μπορεί να δεί τον αγώνα Λεβαδειακού - Άρη, όπου ανάγκασε τον Ντούσκο να κάνει τον Νέτο αλλαγή από νωρίς στο 2ο ημίχρονο. Δύσκολα μπορώ να εξηγήσω το λόγο των απαράδεκτων εμφανίσεων του. Ο προπονητής του μπορεί; Ή μήπως μπορεί να του φταίει το γεγονός ότι ακόμα και με Λούα Λούα και Γκαλέτι απόντες, ο προπονητής του επέλεξε αντ' αυτού το βασιλιά της λάθος πάσας Πατσατζόγλου; Πάντως ακόμα κι ο Καστίγιο τα ίδια συμπτώματα παρουσίαζε όταν έπαιζε 10 λεπτα στον αγώνα.

by ANASTO


3 σχόλια:

  1. Ο μεγάλος ξένος τεχνικός θέλει και μεγάλο πρόεδρο. Δηλαδή:

    1. Δε μπορεί αυτός να σου ζητάει μεταγραφές και να του φέρνεις σαπάκια

    2. Δε μπορεί να θυσιάζεις τον προπονητή για τα καπρίτσια κάποιων παικτών.

    3. Δε μπορεί να τον απολύεις μέσω εφημερίδων και μετά να τον πας στα δικαστήρια επειδή θέλει την αποζημίωση που δικαιούται βάσει συμβολαίου.

    Αν υπάρχει νοσηρό κλίμα στην ομάδα με παπαγαλάκια δημοσιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους και yesmen υπάρχει γιατί το αφεντικό δίνει το παράδειγμα. Το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gia tous neous paixtes isxyei to eksis:
    einai YPOXREWMENOS o Lemonis na valei na paiksoun tous Mendrinous, Katsikogiannides klp giati prepei na tous dilwsei stous 25 tou CL. An mporouse de 8a tous dilwne fysika! Kamia ananewsi den kanei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή