Ο Μίρσα Βαρεσάνοβιτς γεννήθηκε στις 31/05/1969 στο Σεράγεβο της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε σε ηλικία 22 ετών, στην ΦΚ Σεράγεβο, στην οποία έμεινε μόλις ένα χρόνο, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Μπορντό που στο πρόσωπο του έβλεπε μια πολύ καλή λύση για τη θέση του δεξιού πλάγιου αμυντικού. Οι ελπίδες όμως των Γάλλων αποδείχθηκαν... φρούδες και ο Βαρεσάνοβιτς αποτέλεσε παρελθόν για τη Μπορντό μετά από μόλις 12 συμμετοχές, τις περισσότερες ως αλλαγή. Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με το... αετίσιο βλέμμα του στις μεταγραφές και παίρνει "υπο δοκιμήν" το Βαρεσάνοβιτς στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 1996. Ο Βαρεσάνοβιτς με εισήγηση Μπάγεβιτς θα αποκτηθεί την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και θα χρεωθεί με... 108 τη φανέλα με το νούμερο "2", αγωνιζόμενος στη θέση του δεξιού μπακ.
Ο Βαρεσάνοβιτς δεν ήταν τίποτε το εξαιρετικό. Για την ακρίβεια, ήταν παίκτης που σε έκανε να απορείς για ποιό λόγο να εκδιωχθεί ο Κρεμενλίεφ, εφ'όσον ο αντικαταστάτης του ήταν ο Βόσνιος. Μπακ "του σωρού" που λένε, καλός για μικρομεσαίες ομάδες της Ελλάδας αλλά τίποτε παραπάνω, ενώ για βοήθεια στον επιθετικό τομέα ούτε λόγος. Ο Βαρεσάνοβιτς κάνει το ντεμπούτο του στις 06/09/1996 στο νικηφόρο 5-0 επί της Καστοριάς στην Καστοριά και λίγες ημέρες αργότερα, θα χριστεί σκόρερ, όταν στις 12/09/1996 έδωσε το προβάδισμα με 2-1 στη... Φερεντσβάρος με κεφαλιά, όταν προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα έπειτα από κόρνερ. Ο Βαρεσάνοβιτς συνέχισε να'ναι η βασική επιλογή του Μπάγεβιτς και τελείωσε τη σεζόν με 28 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα (04/05/1997, 31η αγωνιστική - πέτυχε το 4ο γκολ του Ολυμπιακού στο νικηφόρο 5-0 επί του Πανηλειακού στον Πύργο) και πανηγύρισε τον τίτλο με τον Ολυμπιακό.
Την επόμενη σεζόν, ο Βαρεσάνοβιτς θα ξεκινήσει τη σεζόν ως δεύτερη επιλογή, πίσω απ'την άλλη... τεράστια μεταγραφή του Μπάγεβιτς, το Μπόζινταρ Μπάντοβιτς (με τη "σέντρα ξυράφι" και το "πόδι δυναμίτη", που'γραφε και το "ΦΩΣ"). Ο Βαρεσάνοβιτς θα κάνει μόλις 7 συμμετοχές τη σεζόν 1997-1998, θα πανηγυρίσει και πάλι το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και θα μετακομίσει στη γειτονική Τουρκία για λογαριασμό της Μπούρσασπορ. Στους Τούρκους έμεινε μια διετία (1998-2000), ήταν βασικότατο στέλεχος της ομάδας έχοντας 57 συμμετοχές / 5 γκολ στη διετία αυτή πριν μεταγραφεί στην Αυστρία και την Αούστρια Βιέννης.
Στην Αυστρία έμεινε επίσης μια διετία. Τη σεζόν 2000-2001 ήταν βασικός με 26 συμμετοχές, αλλά τη δεύτερη σεζόν είχε μόλις τρεις συμμετοχές και το Δεκέμβρη επέστρεψε στη Βοσνία για λογαριασμό της πρώην ομάδας του, FK Sarajevo. Εκεί δεν αγωνίστηκε καθόλου και πήρε πάλι το δρόμο της επιστροφής στην... Τουρκία και τη Μπούρσασπορ (μανία με τις επιστροφές αυτό το παιδί...) όπου είχε την τελευταία "γεμάτη" χρονιά της καριέρας του με 26 συμμετοχές. Τη σεζόν 2003-2004 επέστρεψε και πάλι στην FK Sarajevo για τρίτη και τελευταία φορά, όπου και έκλεισε την καριέρα του.
Το 1996 χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής με τη νεοσύστατη εθνική ομάδα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2001, συμμετέχοντας σε 24 αγώνες και πετυχαίνοντας 1 γκολ.
Logika genithike to 69 kai oxi to 79 dioti oi imerominies den vgazoun logiki.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστά, το διόρθωσα... Σ'ευχαριστώ για την παρατήρηση :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θυμάσαι το καλοκαιρι του 96 ο πριγκιψ ήθελε να φερει κεντρικο μπακ γι' αυτο έδιωξε τον Κρεμενλίεφ και εφερε τον Βαρεσανοβιτς τον οποιο τελικα εβαζε μονιμα δεξι μπακ. Απιστευτα πραγματα που επαναληφθηκαν και με τον Ρεζιτς.
ΑπάντησηΔιαγραφή